تاثیر رشد و عملکرد شرکت بر مدیریت سود فصلی تعدیل شده جونز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه و تحول، دوره: 13، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEM-1400-47_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مسگر

گروه حسابداری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

زهرا لشگری

گروه حسابداری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (عهده دار مکاتبات)

نگار خسروی پور

گروه حسابداری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

مدل های متداول بکار رفته در مبانی نظری پژوهش در حسابداری و مالی، از مدل های اقلام تعهدی اختیاری از نوع جونز برای آزمون مدیریت سود استفاده شده که در این تحقیق بررسی تاثیر متغیرهای رشد و عملکرد شرکت بر مدیریت سود فصلی تعدیل شده جونز در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۸ می باشد. به منظور نمونه گیری از روش غربالگری استفاده شده که در مجموع ۷۴ شرکت(۳۲۵۶ فصل – شرکت) انتخاب شدند. در این مطالعه، آزمون فرضیه ها با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه انجام و نتایج نشان داد شاخص های رشد و عملکرد شرکت بر آزمون مدیریت سود فصلی تعدیل شده جونز تاثیر دارد. همچنین این نتایج نشان دادند شاخص های مجازی دهکی رشد و عملکرد شرکت با آزمون مدیریت سود فصلی رابطه غیرخطی دارد. نتایج حاکی از آن است که ضریب تعیین تعدیل شده مدیریت سود (مدل جونز تعدیل شده) در مدل اقلام تعهدی کل(بدون در نظر گرفتن فصل) کمترین و در مدل با متغیرهای مجازی دهکی رشد و عملکرد شرکت به طور غیرخطی بیشترین مقدار عددی را دارا می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد با جایگزین و همزمان وارد کردن متغیر های رشد و عملکرد شرکت مقدار عددی ضریب تعیین تعدیل شده افزایش یافته و سرانجام در مدل با متغیرهای مجازی دهکی به بیشترین مقدار می رسد با این تفاسیر می توان گفت جایگزین کردن متغیرهای رشد، عملکرد شرکت و متغیرهای مجازی دهکی رشد و عملکرد شرکت موجب افزایش توان آزمون مدیریت سود (مدل جونز تعدیل شده) می شود.

کلیدواژه ها

رشد شرکت, عملکرد شرکت, مدیریت سود فصلی, مدل تعدیل شده جونز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.