بررسی نقش ژئومورفولوژی در مکان گزینی وتوسعه فیزیکی شهر خرم آباد و مدیریت بحرانهای طبیعی با تأکید برزلزله

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان، شریان های حیاتی و سازه های زیرزمینی
  • کد COI اختصاصی: CMCILFUS01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب نادمی

استانداری لرستان ، دغتر امورروستایی ، کارشتاسی ارشد اقلیم شناسی

گوهر عزیزی پور

دانشگاه پیام نور خرم آباد ، مدرس دانشگاه ، کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی

احسان کرم زاده

استانداری لرستان ، اداره کل مدیریت بحران ، کارشناسی مهندسی عمران

مجتبی عزیزی

فرمانداری سلسله ، ناظر دهیاریها ، کارشناسی مهندسی عمران

چکیده

شهرخرم آباد در غرب کشور واقع می باشد و یک شهر خطی است که اکثر خانه ها وساختمانهای آن به صورت شمالی و جنوبی می باشد . این شهر در پهنه بندی زلزله در پهنه ای با خطر نسبی زیاد قرار دارد .دراین تحقیق نق ش ژئومورفولوژی در ساخت وسازهای شهر خرم آباد و زلزله را مورد بررسی قرار داده ایم . خطر زلزله به عنوان خطر اصلی همواره این منطق ه را با تهدید جدی مواجه نموده است . درژئومورفولوژی مبحث کوهستان ، دشت ، دره ، گسل های فعال ، فرعی واصلی ، ریزش ، لغزش ، فرورانش ، بستر رودخانه ، مناطق لرزه خیز و.... بررسی شد . بررسی ویژگی های ژئومورفولوژیکی در ارتباط با توسعه فیزیکی شهر می تواند به شناخت نواحی مستعد توسعه شهری منجر شود و جهات نامناسب برای توسعه شهری را مشخص کند شهر خرم آباد در یک چاله ناودیسی قرار دارد که از دو طرف توسط رشته های طاقدیسی احاطه شده است . نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که بخش شمال و شمالشرق وجنوب غرب از نظر شیب توپوگرافی ، وقوع حرکات دامنه ای و زلزله دارای محدودیت توسعه است . ازدیگرنتایج به دست آمده از این تحقیق موارد زیر را می توان نام برد : شهر خرم آباد بنا به موقعیت خاص جغرافیایی میان در های خود از سه شیب کلی تبعیت می کند ؛ -1 شیب از شمال به جنوب ، 2- شیب از غرب به شرق ، 3- شیب از شرق به غرب -2 به طور کلی تیپولوژی شهر خرم آباد کوهستانی است که به صورت متمرکز ولی باز می باشد به این دلیل محدودیت فضا و زمین ، بافتی متراکم داشته و به شکلی متمرکز در مکان معینی قرار دارد . -3 بررسی توپوگرافی منطقه نشان داد که ساخت وسازها در منطقه کوهستانی به صورت پلکانی باید ساخته شود. -4 تعداد واحدهای مسکونی ( بر حسب نوع مصالح ) نیمه بادوام و کم دوام در شهر خرم آباد به ترتیب 3207 و 472 می باشد در ادامه با توجه به نتایج وبررسی های انجام شده در منطقه به ارائه توصیه ها و پیشنهادات لازم در مورد ساخت وسازها و راهکارهای پیشگیرانه در بحران زلزله پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

ژئومورفولوژی ، توسعه فیزیکی ، خرم آباد ، زلزله ، بحران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.