راهبردهای پیشگیری و کاهش اتلاف و ضایعات مواد غذایی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI28_385
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 456
نویسندگان
دکتری علوم و صنایع غذایی- گروه پژوهشی منطقهای استاندارد اصفهان، پژوهشگاه استاندارد
چکیده
حدود یک سوم از مواد غذایی تولید شده در سطح جهان برای مصرف انسان هر سال از بین رفته یا هدر می رود. این امر نشان دهنده از دست دادن منابع طبیعی مصرف شده در طول زنجیره تامین مواد غذایی است که می تواند اثرات منفی بر امنیت غذایی نیز داشته باشد. اتلاف (هدررفت ) و ضایعات مواد غذایی دو مفهومی هستند که اغلب بجای هم بکار می روند و یا تمایزی بین آنها قائل نمی شوند. این در حالی است که که اتلاف مواد غذایی از زمان برداشت تا قبل از توزیع رخ می دهد و در کشورهای کم درآمد رایج است ، ضایعات مواد غذایی عمدتا در سطح مصرف کننده، در بخش های خرده فروشی و خدمات غذایی ، به ویژه در کشورهای توسعه یافته رخ می دهد. بنابراین جلوگیری از اتلاف و ضایعات مواد غذایی یک استراتژی بالقوه برای تعادل بهتر عرضه و تقاضای غذا است و برای بهبود امنیت غذایی و در عین حال کاهش اثرات زیست محیطی و تامین منافع اقتصادی برای دست ندرکاران مختلف در زنجیره تامین مواد غذایی ضروری است . در این مطالعه ، مروری بر مفاهیم اتلاف و ضایعات غذایی ، عوامل ایجاد کننده، راهکارها و اقدامات و سیاست های موثر جهت پیشگیری و کاهش آنها انجام می شود.کلیدواژه ها
اتلاف غذایی ، ضایعات غذایی ، زنجیره تامین مواد غذایی ، پیشگیریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.