بررسی تاثیر پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی بر خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره استخارج شده از گیاه کتان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_342
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره عرب شیرازی

دانش آموخته دکترای علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار.

احمد پدرام نیا

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار.

فریبا نقی پور

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

چکیده

در دهه های اخیر به عصاره و اسانس استخراجی از گیاهان مختلف به عنوان منابع آنتی اکسیدانی طبیعی ، توجه زیادی شده است ، که به دلیل اثرات مثبت در برابر واکنش های اکسیداسیون مواد غذایی می باشد که جهت افزایش کارایی این عصارهها استفاده از پیش تیمارها به جهت بهبود کیفیت محصول، افزایش پایداری محصول در طول دوره ماندگاری و بهرهوری فرایند، جایگاه عمومی پیدا کرده است . هدف از انجام پژوهش حاضر، ارزیابی میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی و الکلی استخراج شده از دانه کتان تحت تاثیر میدان الکتریکی پالسی با شدتهای صفر (بدون اعمال پیش تیمار)، ۳ و ۶ کیلوولت بر سانتی متر و تعداد پالس ثابت ۳۰ عدد بود. پارامترهای میزان ترکیبات فنولیک کل و فعالیت آنتی اکسیدانی به روشDPPH وTEAC مورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که تاثیر منبع گیاهی ، پیش تیمار و حلال (آبی و الکل ) در استخراج عصاره بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهها معنی دار بود ۰۵/۰< P به طوری که با افزایش شدت پیش تیمار و انتخاب حلال الکلی بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهها به طور معنی داری در سطح اطمینان ۹۵ درصد افزوده شد. در نهایت می توان گفت که عصاره مستخرج از کتان با حلال الکلی و پیش تیمار میدان الکتریکی پالسی با شدت ۶ کیلوولت بر سانتی متر و تعداد پالس ثابت ۳۰، به عنوان بهترین عصاره با ویژگی های آنتی اکسیدانی مطلوب انتخاب شد.

کلیدواژه ها

خواص آنتی اکسیدانی ، میدان الکتریکی پالسی ، دانه کتان، ترکیبات فنولیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.