طراحی مبدلهای حرارتی نوین در علم صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI28_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پویا بارمان ویسی

دانشجوی دکتری ، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران

راحیل نوشادی

کارشناس ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی ، مسئول کنترل و بازرسی ، شرکت کشتیرانی آویژه دریای آداک

چکیده

مبدلهای حرارتی دستگاه هایی هستند که جریان انرژی حرارتی بین دو یا چند سیال را در دماهای مختلف تامین می کنند و بنابراین وسیله انتقال حرارت هستند. مبدلهای حرارتی در تولید برق، فرآوری ، صنایع شیمیایی و مواد غذایی ، الکترونیک ، صنایع تولیدی ، تهویه هوا، یخچال و فریزرها کاربرد دارند. مبدلهای حرارتی یکی از اصلی ترین تجهیزات مورد استفاده در صنایع غذایی به دلیل راحتی آنها برای انتقال انرژی به محصولات مختلف غذایی است . در صنایع غذایی دلایل مختلفی برای انتقال حرارت وجود دارد مانند پیش گرم کردن، پاستوریزه کردن و استریلیزاسیون که در آن مبدلهای حرارتی به مقدار زیادی انرژی نیاز دارند. در دهه های اخیر، مطالعات زیادی در مورد افزایش انتقال حرارت در مبدلهای حرارتی و سیالات انتقال حرارت انجام شده است . سیالات انتقال حرارت شرایط لازم برای تبادل انرژی در یک سیستم را فراهم می کند و تاثیر آنها به خواص فیزیکی مانند ضریب هدایت حرارتی ، ویسکوزیته ، چگالی و ظرفیت حرارتی بستگی دارد. عملیات حرارتی یکی از کاربردهای مهم در صنایع غذایی برای تغییر خواص مواد غذایی و افزایش ماندگاری بدون کمک های شیمیایی است . کاربردهای حرارتی در صنایع غذایی با استفاده از تجهیزات مختلف انتقال حرارت می توانند بصورت استریلیزاسیون، پاستوریزاسیون، آنزیم بری ، پخت ، خشک کردن، تبخیر و اشعه دسته بندی شوند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی خلاصه ای از مهم ترین کارهای انجام شده در رابطه با افزایش انتقال حرارت جابجایی در مبدلهای حرارتی با بکارگیری نانوسیالات است که بررفتار و کاربرد نانوسیالات در انواع مختلف مبدلهای حرارتی و همچنین کاربرد گرمایش القایی به عنوان رویکردی نوین در مبدلهای حراتی صنایع غذایی می پردازد.

کلیدواژه ها

مبدل حرارتی ، نانوسیالات، گرمایش القایی ، کاهش رسوب.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.