مطالعه وضعیت تغذیه نیتروژنی گیاه و تولید ماده خشک در مرحله طویل شدن ساقه گندم در ساری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت
  • کد COI اختصاصی: NCAAGRI01_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مروا کلبادی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

افشین سلطانی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ابراهیم زینلی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین عجم نوروزی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

به طور معمول، نیتروژن مهم ترین ماده غذایی محدود کننده برای تولید ماده خشک در گیاهان زراعی می باشد. از سوی دیگر، مرحله طویل شدن ساقه در گندم یکی از مهم ترین مراحل نمو از نظر تعیین اجزای عملکرد دانه به شمار می رود. از - اینرو، این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه نیتروژنی گیاه و تولید ماده خشک در مرحله ساقه دهی گندم در سال 88 89 در منطقه ساری به صورت نستد با 3 تکرار انجام شد. برای انجام این مطالعه از 15 مزرعه با سطوح مختلف مدیریتی 3 تن / 1 و 82 / استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده، عملکرد ماده خشک مزارع انتخاب شده در مرحله ساقه دهی بین 20 3/ 3 درصد ماده خشک، غلظت بحرانی نیتروژن بین 08 / 1 و 04 / در هکتار متغیر بود. همچنین، غلظت واقعی نیتروژن بین 26 0 متغیر بودند. این نتایج حاکی از نامطلوب بودن وضعیت تغذیه / 0 و 92 / 4 درصد و شاخص تغذیه نیتروژن بین 41 / و 39 نیتروژنی مزارع در این منطقه می باشد. از اینرو، با توجه به نقش تعیین کننده وضعیت گیاه در این مرحله در تعیین تعداد دانه در واحد سطح، بهینه سازی وضعیت تغذیه نیتروژنی می تواند به بهبود عملکرد دانه منتهی شود.

کلیدواژه ها

گندم، طویل شدن ساقه، شاخص تغذیه نیتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.