تأثیر مقادیر مختلف کود نیتروژن وتاریخ کاشت بر شاخص سطح برگ و عملکرد دانه ذرت رقم( 704 (LAI)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت
  • کد COI اختصاصی: NCAAGRI01_311
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان ایران

سرالله گالشی

استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین عجم نوروزی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان ایران

چکیده

در محصول ذرت دانه ای( رقم 794 (LAI) به منظور مطالعه اثر تاریخ کاشت و مقادیر کود نیتروژنه (اوره) بر شاخص سطح برگ آزمایشی به صورت کر ت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو عامل در سه تکرار آزمایشی در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان ، در سال 1389 اجرا گردید عامل اصلی شامل تاریخ کاشت اول 89 ) و مقادیر مختلف کود نیتروژن به عنوان عامل فرعی در چهار /4/ 89 ) وتاریخ کاشت سوم ( 13 /3/ 89/3/14 ) وتاریخ کاشت دوم ( 22 ) میزان کود ( 200,150,100,0 کیلوگرم در هکتار) که کود نیتروژن در زمان کاشت،و مرحله قبل از کاکل دهی بصورت سرک در اختیار گیاه قرار گرفت. جهت تعیین شاخص سطح برگ از روش نمونه برداری تخریبی هر 14 روز یک باربعد ازسبز شدن استفاده گردید .برگ ها از بوته ها جدا شده و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و با دستگاه سطح برگ سنج ، سطح برگ آنها اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که اثر مقادیر مختلف کود نیتروژن و تاریخ کاشت بر شاخص سطح برگ به ترتیب در سطح آماری یک درصدو پنج درصد اختلاف آماری معنی داری مشاهده گردید همچنین اثرات متقابل بین تاریخ کاشت و نیتروژن بر شاخص سطح برگ معنی دار گردید. اثر تاریخ کاشت و مقادیر مختلف کود نیتروژن برعملکرد دانه در سطح آماری پنج درصد اختلاف معنی داری نشان داد.

کلیدواژه ها

ذرت، نیتروژن،تاریخ کاشت، شاخص سطح برگ،عملکرد دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.