بررسی اثر کودهای بیولوژیک میکوریزآربوسکولار و فسفر زیستی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه برنج

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت
  • کد COI اختصاصی: NCAAGRI01_291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره مرجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

فاطمه جاوید

کارشناس ارشد اصلاح نباتات و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اس

سید مصطفی صادقی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

حسن اخگری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده

جهت بررسی کارایی مصرف جداگانه و تلفیقی کودهای شیمیایی و بیولوژیک در زراعت برنج آزمایشی در سال زراعی 1390 در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا در آمد . در این آزمایش سه عامل قارچ مخلوط دوگونه و کنترل ) ، فسفر زیستی (دو سطح ، ،Glomus intraradices گونه ، Glomus mosseae (چهارسطح ؛ گونه 25 و 50 کیلوگرم در هکتار) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس ، استفاده و عدم استفاده) و فسفر معدنی (در سه سطح ، 0 اختلاف بسیار معنی داری را برای صفات عملکرد ، تعداد دانه سالم، ارتفاع و طول خوشه اصلی نشان داد . همچنین بررسی ها نشان داد که تلقیح کودهای بیولوژیک منجر به افزایش معنی دار عملکرد و نیز سایر صفات مرتبط با اجزای عملکرد گردیده است به طوری که بیشترین مقدار عملکرد مربوط به ترکیب تیماری تلقیح با فسفر زیستی و قارچ مایکوریزا و عدم استفاده از فسفر معدنی بوده است و 9 تن در هکتار را به خود اختصاص داد. به طوری کلی نتایج این آزمایش حاکی از آن بود که به کار گیری / عملکردی بالغ بر 88 کودهای بیولوژیک موجب بهبود تغذیه گیاه برنج و در نتیجه بهبود عملکرد و صفات زراعی این گیاه گردیده است.

کلیدواژه ها

برنج، تغذیه ، کودهای بیولوژیک ، فسفر زیستی ، عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.