ارزیابی میزان علاقه فارسی آموزان عرب زبان به فراگیری فرهنگ ایرانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات آموزش زبان فارسی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MAZ-2-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه کامیابی گل

دانشگاه فردوسی مشهد

میترا طاهر زاده

دانشگاه فردوسی مشهد

مینا قاضی جولائی

دانشگاه بین المللی اما رضا (ع)

چکیده

زبان، ابزاری برای ارتباط میان انسان هاست و این ارتباط، بدون شناخت فرهنگ زبان مقصد ممکن نیست. این امر در میان زبانآموزانی که قصد ادامه تحصیل در ایران را دارند، بهخوبی آشکار است. هدف این مقاله، بررسی میزان علاقه زبانآموزان به فراگیری فرهنگ و میزان توجه مدرسان آزفا به آموزش فرهنگ است. در این مقاله با بهره گیری از جدول تعمیم پذیری «مورگان»، با ۲۸ نفر از مدرسان سطح متوسط آموزشی آزفا و ۸۰ نفر فارسی آموز سطح متوسط عرب زبان «مرکز آزفای دانشگاه فردوسی مشهد»، مصاحبه ای پانزده دقیقه ای انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که زبان آموزان تمایل به آشنایی با فرهنگ ایرانی را دارند، اما نمی خواهند در کلاس درس به آن پرداخته شود. از سوی دیگر، مدرسان بیشتر بر آموزش مستقیم نکات فرهنگی در کلاس تاکید میکنند و این ناهمسانی، دلزدگی بیشتر را برای دو طرف در پی دارد. در پایان با توجه به نتایج به دست آمده، راهکارهایی برای آموزش فرهنگ ارائه می دهیم تا با روشی موثر بتوان فرهنگ ایرانی را بدون بازخورد منفی به زبان آموزان آموزش داد.

کلیدواژه ها

فرهنگ و زبان, آموزش فرهنگ, فارسی آموزان عرب زبان, راهکارهای آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.