نقش اخلاق در بازاریابی اجتماعی بر ترغیب نخبگان ورزشی به خرید برندهای داخلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه اخلاق در علوم و فناوری، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJEST-16-4_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا سعیدی

۱. دانشجوی دکتری گروه مدیریت ورزشی، واحدآیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل،ایران

نصرالله محمدی

۲. گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور

فرشاد امامی

۳. گروه مدیریت ورزشی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاداسلامی، آمل،ایران

چکیده

زمینه: با توجه به مشکلاتی که بازاریابان ورزشی با برندهای داخلی روبرو هستند، توجه به اخلاق در بازاریابی اجتماعی در جهت بهبود وضعیت خرید مصرف کنندگان می تواند موثر باشد. ازین رو پژوهش حاضر با هدف نقش اخلاق در بازاریابی اجتماعی بر ترغیب نخبگان ورزشی به برندهای داخلی تدوین شده است. روش:این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه نخبگان ورزشی بودند که تعداد ۲۰۶نفر بر اساس اصول تعیین حجم نمونه و روش دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه­ اخلاق در بازاریابی اجتماعی و تصمیم به خرید مصرف کنندگان استفاده­گردید .برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با نرم افزار spss و Amos استفاده شد. یافته ها:نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان دادبین اخلاق در بازاریابی اجتماعی و ابعادش با ترغیب نخبگان ورزشی به خرید برندهای داخلی رابطه معناداری وجود دارد.نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که تنها مشتری مداری و رعایت اصول و ارزش های اخلاقی در فروش بر ترغیب نخبگان ورزشی به خرید برندهای داخلی تاثیر مثبت معناداری دارند که مشتری مداری(۸۵۸/۰=β)نسبت به رعایت اصول و ارزش های اخلاقی در فروش(۳۴۵/۰=β)تاثیر بیشتری بر ترغیب نخبگان ورزشی به خرید برندهای داخلی دارد. نتیجه گیری:بر اساس نتایج رعایت اصول اخلاقی در بازاریابی اجتماعی از سوی عوامل اجرایی کسب وکارهای برندهای ورزشی می تواند در شکل دهی رفتار و ترغیب به خرید مصرف کنندگان و نخبگان ورزشی تاثیر داشته باشد.

کلیدواژه ها

Sports marketing, Ethics in social marketing, Motivating consumers to buy, Domestic brands, بازاریابی ورزشی, اخلاق در بازاریابی اجتماعی, ترغیب مصرف کنندگان به خرید, برندهای داخلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.