پیش بینی اضطراب بر مبنای کمال گرایی و سبک های شناختی تفکر در داوطلبان کنکور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات روانشناختی نوجوان و جوان، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSPANY-1-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی اصغر سید ابراهیمی

Master student of General Psychology, Badvard Branch, Islamic Azad University, Badrud, Iran

چکیده

زمینه و هدف: آزمون سراسری به عنوان بزرگترین و فراگیرترین آزمون در نظام آموزشی کشور و فضای رقابتی که بین  دانش آموزان ایجاد می کند می تواند زمینه ساز یکی از  بزرگترین اضطراب هایی باشد که در دانش آموز در دوران تحصیل خود تجربه می کند در این میان متغیرهایی چون سبک های شناختی تفکر و کمال گرایی در رابطه با اضطراب کنکور در دانش آموزان قابل بررسی است؛ لذا هدف پژوهش حاضر پیش بینی اضطراب بر مبنای کمال گرایی و سبک های شناختی تفکر در داوطلبان کنکور در شهرستان کاشان بود. روش پژوهش: پژوهش از نوع توصیفی – همبستگی است. جامعه ی آماری در این پژوهش شامل کلیه داوطلبان کنکور در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ در شهرستان آران و بیدگل می باشد. حجم نمونه پژوهش حاضر شامل۱۲۰ نفر از داوطلبان کنکور شهرستان آران و بیدگل می باشد که بین مدارس متوسطه و با  روش در دسترس انتخاب شده اند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه کمال گرایی فراست، مقیاس سبک های یادگیری گراشا ریچمن و پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون است. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد همبستگی بین کمال گرایی کل و اضطراب آزمون به میزان ۴۶/۰r=، همبستگی بین نگرانی درباره اشتباهات و اضطراب آزمون به میزان ۵۴/۰r=، همبستگی بین شک و تردید در مورد اعمال و اضطراب آزمون به میزان ۴۴/۰r=، همبستگی بین انتظارات والدین و اضطراب آزمون به  میزان۲۰/۰r=، منفی و معنادار است.  همبستگی بین نمره کل سبک های یادگیری و اضطراب آزمون ۷۴/۰r= ، همبستگی بین یادگیری مستقل و اضطراب آزمون ۵۹/۰r=  و همبستگی بین یادگیری رقابت طلب و اضطراب آزمون ۵۲/۰ r= معنادار نمی باشد.  نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده کمال گرایی در خرده مقیاس های نگرانی درباره اشتباهات، شک و تردید  درمورد اعمال و انتظارات والدین، اضطراب آزمون را پیش بینی می کند. افراد با کمال گرایی بالاتر اضطراب آزمون بیشتری را تجربه می کنند. همچنین سبک های یادگیری در خرده مقیاس های یادگیری رقابت طلب و یادگیری مستقل، اضطراب آزمون را پیش بینی  نمی کند. یدین معنا که سبک های یادگیری تاثیری بر میزان اضطراب آزمون در جامعه آماری پژوهش حاضر را ندارد.

کلیدواژه ها

perfectionism, cognitive thinking styles, test anxiety, university entrance exam candidates, کمال گرایی, سبک های شناختی تفکر, اضطراب آزمون, داوطلبان کنکور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.