تاثیر آموزش ذهن آگاهی کودک محور برای کودکان ۱۳-۷ سال دارای افسردگی و اضطراب
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آسیب های اجتماعی و روانی با تاکید بر علوم رفتاری
- کد COI اختصاصی: PSYSCONF01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 278
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد خوراسگان، اصفهان، ایران
دانشیار گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد خوراسگان، اصفهان، ایران
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد خوراسگان، اصفهان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش ذهن آگاهی کودک محور برای کودکان ۱۳-۷ سال دارای افسردگی و اضطراب پذیرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمام کودکان ( ۷ تا ۱۳ سال) مراجعه کننده به مراکز مشاوره آموزش و پرورش در سال تحصیلی ۹۷ - ۱۳۹۶ در شهر اصفهان بوده که دارای علائم افسردگی و اضطراب بودند. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه و مرحله پیگیری ۴۵ روزه می باشد. متغیر مستقل آموزش ذهن آگاهی کودک محور و متغیرهای وابسته افسردگی، اضطراب می باشد. نمونه شامل ۴۵ نفر از کودکان ۷ تا ۱۳ سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره آموزش و پرورش بودند که دارای علائم افسردگی و اضطراب بوده و به صورت در دسترس انتخاب شدند. گروه های آزمایش مداخلات درمانی مربوط به ذهن آگاهی کودک محور را در طی ۴ ماه به صورت هفته ای یک جلسه ۶۰ دقیقه ای دریافت نمود. این در حالی است که گروه گواه این مداخله روانشناختی را در طول پژوهش دریافت نکرد. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه افسردگی کودکان (کواکس، ۱۹۹۲ ) و پرسشنامه تشخیص اختلالات مرتبط با اضطراب کودکان (بیماهر، ۱۹۹۹ ) بود. پس از جمع آوری پرسشنامه ها و استخراج داده های خام، تجزیه و تحلیل داده های حاصل از این پژوهش توسط نرم افزار ( SPSS ) ویرایش ۲۳ با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیل همبستگی پیرسون و واریانس با اندازه گیری مکرر صورت گرفت. نتابج حاصل از تجریه و تحلیل داده ها نشان داد که آموزش ذهن آگاهی کودک محور بر افسردگی، اضطراب، کودکان ۷ تا ۱۳ ساله در مراحل پس آزمون و پیگیری دارای تاثیر معنادار است.کلیدواژه ها
ذهن آگاهی کودک محور، افسردگی، اضطرابمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.