توصیف عوامل موثر بر گرایش و عدم گرایش شهروندان شهر آمل به ورزش

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، دوره: 16، شماره: 38
  • کد COI اختصاصی: JR_MSY-16-38_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عماد حسینی

استاد یار، مدیریت ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمدهادی قاسمی

استاد یار، مدیریت ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مسعود یمینی فیروز

کارشناس ارشد، مدیریت ورزشی، دانشگاه شمال، آمل، ایران (نویسنده مسئول)

مازیار کلاشی

کارشناس ارشد، مدیریت ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، توصیف عوامل موثر بر گرایش و عدم گرایش شهروندان شهر آمل به ورزش     می­باشد. روش انجام این پژوهش، توصیفی– پیمایشی و روش جمع­آوری اطلاعات، میدانی بوده است. جهت گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه محقق ساخته برای افراد شرکت کننده در ورزش- با اقتباس از پرسشنامه شمسی(۱۳۹۲)- و افراد غیر شرکت کننده در ورزش- با اقتباس از پرسشنامه موتمنی و همکاران (۱۳۹۲)- استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف، آزمون فردیمن، آزمون کروسکال والیس، تحلیل واریانس چند متغیره و تحلیل تابع تشخیص در سطح معناداری p≤۰/۰۵ استفاده شده است. نتایج نشان داد متغیر خانواده بیشترین نقش و متغیر مدرسه کمترین نقش را در گرایش شهروندان شهر آمل در زمینه مشارکت در ورزش و فعالیت­بدنی دارا بوده است- مدرسه بیشترین نقش را در عدم گرایش افراد به ورزش و فعالیت­بدنی دارا بوده است. نتایج نشان داد هرچه میزان درآمد افراد بالاتر باشد، فرهنگ ورزش نیز در بین آنان بالاتر است و هرچه فاصله تا اولین فضای ورزشی کمتر باشد، میزان فرهنگ ورزش افزایش می­یابد. در مورد افراد ورزشکار نتایج نشان داد افراد با ساعات کاری بیشتر، فرهنگ ورزش بالاتری دارند و افرادی که هزینه و زمان زیادی را صرف فعالیت­های جانبی می­کنند، از فرهنگ ورزش پایین­تری برخوردارند. در مورد افراد غیر ورزشکار نیز نتایج نشان داد هرچه میزان ساعات کاری افزایش می­یابد، تاکید افراد بر موانع شغلی بیشتر می­شود و کسانی که زمان و هزینه­های زیادی را صرف فعالیت­های جانبی نموده­اند، بیشتر بر موانع شخصی تاکید داشته­اند.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: خانواده, مدرسه, دوستان, رسانه های جمعی و فرهنگ ورزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.