اثر مراحل رویشی و زایشی بر عملکرد و صفات مرتبط با آن تحت شرایط تنش خشکی در هیبریدهای جدید ذرت
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت
- کد COI اختصاصی: NCAAGRI01_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1030
نویسندگان
کارشناس ارشد از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین -پیشوا
چکیده
به منظور بررسی اثر تنش خشکی در مراحل رویشی و زایشی بر عملکرد و صفات مرتبط با آن در چند هیبرید جدید ذرت، آزمایشی بصورت کرتهای خردشده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج در سال 1388 اجرا گردید فاکتور اصلی شامل سه سطح آبیاری نرمال، تنش ملایم و تنش و فاکتور فرعی نیز شامل 14 (A 100 و 130 میلیمتر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس ، شدید (بترتیب آبیاری پس از 70 هیبرید ذرت بود. در این آزمایش عملکرد دانه در هکتار، تعداد روز تا زمان گرده افشانی، تعداد روز تا ظهور تارهای ابریشمی، فاصله زمانی گرده افشانی تا ظهور کاکل، طول بلال، قطر بلال، تعداد بلال در بوته و تعداد کل دانه در بلال اندازهگیری و محاسبه شد. نتایج نشان داد که تفاوت هیبریدها از نظر تعداد روز تا گردهافشانی،تعداد روز تا ظهور تارهای ابریشمی و فاصله زمانی گردهافشانی تا ظهور کاکل و طول بلال در سطح احتمال 1% معنیدار بودند در حالیکه بین هیبریدهای مورد مطالعه اختلاف معنیداری از لحاظ عملکرد دانه، تعداد کل دانه در بلال، تعداد بلال در بوته و قطر بلال مشاهده نگردید. اثر متقابل هیبرید و رژیمهای آبیاری بجز طول بلال برای هیچ یک از صفات دیگر معنیدار نبودند که بیانگر واکنش مشابه هیبریدهای مورد مطالعه نسبت به شرایط رژیمهای آبیاری اعمال شده میباشد همچنین کلیه صفات مورد بررسی بجز تعداد بلال در بوته به تنش خشکی واکنش نشان داده و اختلاف آنها در سطح احتمال 1% معنیدار شد. افزایش دور آبیاری از تیمار آبیاری نرمال به تنش شدید باعث کاهش عملکرد دانه به میزان 32 % شد.کلیدواژه ها
ذرت، تنش خشکی، هیبرید، عملکرد دانهمقالات مرتبط جدید
- An overview of the role of new technologies in wildlife disease monitoring and tracking
- Rehabilitation of companion animals following orthopedic surgery
- اهمیت جایگزینی کشت گیاه تریتیکاله در مقایسه با یونجه و ذرت در راستای توسعه کشاورزی پایدار در استان فارس
- اثر ضد میکروبی و ضدالتهابی عصاره ریحان و مرزه و بررسی رابطه سینرژیک انها
- گزارش وقوع همزمان آلودگی با جرب سارکوپتس و دمودکس در یک محل پرورش سگ در مازندران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.