بررسی شکست و توسعه شکافت سدبارون ماکو با استفاده از مدل سازی ریاضی در نرم افزار Hec-Ras

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی سامانه های سطوح آبگیر باران
  • کد COI اختصاصی: RWCS10_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه ارومیه

رسول ایلخانی پور

استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه ارومیه

بهزاد حصاری

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه ارومیه

حسن اکبریان

دانشجوی دکتری سازه های آبی دانشگاه ارومیه

چکیده

باتوجه به خسارات بسیار زیاد ناشی از شکست سد، به خصوص در رابطه با سدهایی که در نزدیکی شهر احداث می شوند، لازم است که همزمان با مطالعه و طراحی بخش های مختلف سد این پدیده نیز در نظر گرفته شود. برای این کار می بایستی پدیده شکست سد توسط هیدروگراف های مختلف ناشی از شکست سد بررسی شود و این امر با بهره گیری از تلفیق مدل های هیدرولیکی و سیستم اطلاعات جغرافیایی حاصل می گردد. در این تحقیق شکست سد بارون ماکو بر روی رودخانه زنگمار مورد بررسی قرار گرفته است. در آنالیز شکست سد به منظور تعیین پارامترهای شکست سد و دبی پیشینه از نرم افزار Hec-Ras و GIS استفاده شده است و سپس با روابط بدست امده توسط محققان، مورد مقایسه و بررسی قرارگرفت و محتمل ترین روش انتخاب گردید. باتوجه به نتایج بدست آمده از مدل Hec-RAS و روابط تجربی، نتایج روابط فرولیش و Von Thum Gillete به دلیل نزدیک بودن پارامترهای بدست آمده به روابط تجربی محتمل تر هستند. همچنین مقدار دبی پیشینه بدست آمده از رابطه Von Thum Gillete نیز در حالت روگذری نسبت به روابط دیگر بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها

شکست سد، روگذری، Hec-Ras

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.