مدیریت علفهای هرزبا استفاده از اللوپاتی (Allelopathy)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت
- کد COI اختصاصی: NCAAGRI01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1533
نویسندگان
اعضاء هیات علمی دانشگاه پیام نور قصرشیرین و کرمانشاه
اعضاء هیات علمی دانشگاه پیام نور قصرشیرین و کرمانشاه
اعضاء هیات علمی دانشگاه پیام نور قصرشیرین و کرمانشاه
چکیده
اللوپاتی در حال حاضر به هرگونه واکنش منفی و یا مثبت ناشی از تولید مواد شیمیایی توسط گیاه دیگر گفته می شود. گستره این تعریف در برگیرنده مواد شیمیایی تولید شده توسط جلبک ها، قارچ ها، اکتینومیست ها و دیگر میکروبها نیز می شود.اگرچه در مطالعات آزمایشگاهی مدارک موجهی از اللوپاتی موجود است لیکن در مطالعات مزرعه ای اثبات کافی از اللوپاتی بندرت ملاحظه گردیده است. مشکل اصلی در این رابطه، کمبود روش های مناسب برای گرفتن و یا جداسازی مواد شیمیایی از خاک می باشد. به نظر می رسد که تقریبا در همه موارد در برگیرنده طیف پیچیده ای از مواد شیمیایی به جای یک ماده بخصوص است.اگرچه اللوپاتی را بطور معمول مشکلی در کشاورزی دانسته اند، اما تاکنون شواهد قابل ملاحظه ای بیانگر این است که می توان از این پدیده برای کمک به مدیریت علفهای هرز در اگرواکوسیستم ها استفاده نمود. رهیافت های موجود عبارتند از: 1) انتخاب در ژرم پلاسم های گیاهان زراعی برای انواع اللوپاتیک، 2) استفادهاز گیاهان زراعی دارای اللوپاتیک در تناوب و یا بعنوان گیاه همراه در سیستم های زراعی، 3) بیوسنتز علف کشهای طبیعی مفید از گیاهان عالی و میکروارگانیسم هاکلیدواژه ها
علف های هرز ، اللوپاتی ، مداخله ، گیاهان زراعی خفه کنندهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.