میکروبیوم دستگاه تنفسی و ویروس کرونا

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 157

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRI01_044

تاریخ نمایه سازی: 12 اسفند 1400

چکیده مقاله:

ریه ها استریل یا عاری از باکتری نیستند، بلکه دارای یک میکروبیوم متمایز هستند که ترکیب آن توسط قوانین اکولوژیکی متفاوتی نسبت به دستگاه گوارش کنترل می شود. بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) یک بیماری به سرعت در حال گسترش است که توسط سندرم حاد تنفسی ویروس کرونا ۲ (SARS-CoV-۲) ایجاد می شود. این بیماری با عفونت ریه شروع می شود که در اکثر عفونت ها به صورت خود محدود شونده است . با این حال، برخی دچار مشکلات شدید تنفسی و نارسایی ریه می شوند. میکروبیوم ریه ، اگرچه قبلا نادیده گرفته شده بود، اخیرا به دلیل ارتباط آن با چندین بیماری تنفسی و ایمنی مورد توجه قرار گرفته است . میکروبیوم ریه می تواند خطر و عواقب بیماری COVID-۱۹ را با فعال کردن یک پاسخ ایمنی ذاتی و سازگارکاهش دهد. در این تحقیق ، ما شواهد موجود در مورد بیماری کووید-۱۹ و میکروبیوم ریه را بررسی می کنیم و اینکه چگونه میکروبیوم ریه می تواند بر عفونت SARS-CoV-۲ و نتایج این بیماری تاثیر بگذارد. در طی این بیماری میکروبیوم طبیعی ریه تغییر کرده و میکروبهای بیماری زا در ریه افزایش می یابند. بافت ریه سالم دارای تراکم کمی از جمعیت میکروبی است که عمدتا شامل جنس هایی مانند Prevotella، Veillonella، Streptococcus و Tropheryma است . اطلاعات در دسترس حاکی از آن است که با ایجاد بیماری COVID-۹۱ بخشی از میکروبیوم ریه با گونه های Acinetobacter، Pseudomonas، Cryptococcus وEnterobacteriaceae جایگزین می شود. البته مطالعات بیشتر مورد نیاز است . همچنین باید اثرات کرونا بر میکروبیوم مادر و اثرات نامطلوبی که بر جنین و نوزاد تازه متولد شده دارد بررسی بیشتری شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فرزانه دیانت دار

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی ، گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی ، دانشکده علوم و فناوری های زیستی ، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

محمد ربانی خوراسگانی

دانشیار، گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی ، دانشکده علوم و فناوری های زیستی ، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.