اهمیت بالای بررسی شیوه تسهیل شده حائل گذاری فیزیکی توسط عموم با استفاده همزمان از سپر محافظ صورت و ماسکی فقط بر روی دهان در زیر شیلد صورت برای پیشگیری از گسترش عفونت جدی ناشی از ویروس کرونای جدید

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 254

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRI01_037

تاریخ نمایه سازی: 12 اسفند 1400

چکیده مقاله:

دورنمای همه گیری کرونا با وجود نوساناتش همچنان نگران کننده بوده و مقابله با آن، مجموعه ای از راهکارهای بهداشت -محور (health-oriented) با رویکردی مشارکت -دهنده (Participatory) و فعال و پیش -دستانه (Proactive) را می‌طلبد. علاوه بر راهکارهایی همچون واکسیناسونی مناسب و به هنگام، حائل گذاری فیزیکی (Physical Precluding) نیز تا نیل به راهکاری پایدار با ید مورد توجه شایسته قرار گیرد. به ویژه بنا به قابلیت سرایت بسا بیشتر برخی سویه های جدید و کارایی رو به کاهش استفاده ی تنها از ماسک ، موثرترین شیوه حائل گذاری فیزیکی توسط عموم بهره گیری همزمان از سپر و ماسک صورت است . اما برای بسیاری از مردم استفاده از ماسکهای صورت یکبار مصرف که در زیر سپر صورت "هم بر روی دهان و هم به ویژه بر روی بینی " قرار گیرند برای درازمدت کاری راحت و همچنین اقتصادی محسوب نمیشود- در حالی که وجود پوششی "فقط بر روی دهان" در زیر سپر صورت، برعکس ، میتواند استفاده از سپر صورت را برای خیلی افراد نه مشکل تر، بلکه آسانتر سازد. با توجه به این که یک کارکرد مهم پوششی در زیر سپر صورت به خصوص کاهش " سرعت و شدت"خروج ذراتی است که از طریق دهان در هنگام بلند صحبت کردن و عطسه و سرفه خارج می‌شوند و همچنین بنا به کارکرد" سپر محافظی که جلوی پوشش مزبور قرار می‌گیرد" و نیز "نقش عمده ذرات نسبتا بزرگتر تنفسی در انتقال کووید-۱۹" انتظار می‌رود استفاده از پوششی تنها بر روی دهان در زیر سپر صورت هم ، به عنوان "شیوه تسهیل شده ی بهره گیری همزمان از سپر صورت و ماسک "، بتواند تا حد زیادی در مقابله با نقاط ضعف مطرح گشته برای استفاده ی تنها از سپر صورت موثر باشد- حتی اگر پوشش قرارگرفته فقط بر روی دهان در زیر سپر پوششی قابل شستشو باشد. با در نظر داشتن برخی مطالعات و شبیه سازی‌های هرچند مورد بحث و مناقشه انجام گشته درباره میزان کارایی سپر و ماسک های صورت در مقابله با گسترش عفونت کرونایی ، آزمایش و نشان دادن "اثربخشی استفاده از پوششی فقط بر روی دهان در زیر سپر صورت" در مقایسه با "اثربخشی استفاده از همان پوشش هم بر روی دهان و هم بر روی بینی در زیر سپر" می تواند در دستور کار فوری قرار گیرد- چه این که در آزمایش مزبور همچنین "میزان اثربخشی استفاده از پوششهای قابل شستشو فقط بر روی دهان در زیر سپر صورت" نیز می‌تواند با "میزان اثربخشی استفاده از ماسکهای جراحی یکبار مصرف فقط بر روی دهان در زیر سپر" مقایسه شود. علاوه بر لزوم "توزیع رایگان و گسترده ابزار حفاظتی به ویژه سپر صورت"، وقتی یک شیوه تسه یل شده استفاده همزمان از سپر و ماسک صورت کارایی قابل قبولی را برای عموم در فضاهای عادی نشان دهد حائل گذاری موثرتر فیزیکی توسط عموم برای مقابله با کرونا می‌تواند تسهیل شده و گسترش بیشتری بیابد.

کلیدواژه ها:

حائل گذاری فیزیکی (Physical Precluding) ، سپر محافظ صورت (شیلد صورت) (Face Shield) ، ماسک صورت (Face Mask) ، کرونا (Coronavirus) ، سویه های جدید (New Variants) ، کووید-۱۹ (Covid-۱۹)

نویسندگان

کامیار اسماعیلی

پژوهشگر مستقل (پزشک و محقق طب تلفیقی )، ایران