ارتباط ژنتیکی گروه های خونی و فرم شدید کرونا و یروس

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 247

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRI01_017

تاریخ نمایه سازی: 12 اسفند 1400

چکیده مقاله:

بیماری کروناویروس جدید (کووید۱۹) در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یک بیماری همه گیر اعلام شد. از آنجا که این سندرم حاد تنفسی (SARS-CoV-۲) به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته و میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار داده است ، درک عوامل موثر بر عفونت زایی آن، می تواند کمک شایانی برای مبارزه با این همه گیری باشد. اگرچه بیماری کووید ۱۹ در درجه اول با نارسایی تنفسی همراه است ، اما در بیمارانی که نیاز به مراقبت های ویژه دارند یا در اثر بیماری جان خود را از دست می دهند، شیوع بالای نارسایی کلیه و گردش خون، گزارش شده است . بنابراین هدف از این مطالعه مروری ، تعیین ارتباط ژنتیکی گروه خونی ABO/Rh با حساسیت به بیماری و مرگ و میر در بیماران بستری کووید۱۹ است . این مطالعه به دنبال بررسی رابطه بین توزیع آلل های ژنتیکی مولد گروه های خونی ABO و همه گیری کووید ۱۹ بر اساس تجزیه و تحلیل داده های بزرگ است و اکثریت جمعیت جهان را پوشش می دهد. بر اساس نتایج این مطالعه ، نسبت بیماران با آلل IA (گروه خونی (A به طور قابل توجهی بیشتر از بیماران با آلل IB (گروه خونی (B است . همچنین عدم وجود آلل های IA و IB، خطر کمتری را برای افراد با گروه خونی O به همراه خواهد داشت . این نتایج ، ارتباط قوی بین فرم شدی بیماری کووید۱۹ و ژنتیک گروههای خونی را گزارش می کند. در نتیجه شواهد اخیر نشان می دهند که گروه خونی ممکن است بر خطر ابتلا به فرم مرگآور کووید۱۹ تاثیر بگذارد و توزیع گروه خونی ABO به عنوان یک نشانگر ژنتیکی ، معرف توزیع جغرافیایی بیماری کووید۱۹ باشد. در نهایت این مساله می تواند جنبه های سلامت عمومی را مورد توجه قرار داده و در مبارزه با همه گیری کووید۱۹ بسیار مهم باشد.

نویسندگان

الهه سادات موسوی

گروه زیست شناسی سلولی مولکو لی و میکروبیولو ژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایرا ن

سیدمرتضی جوادی راد

استادیار گروه زیست شناسی سلو لی مولکولی و میکروبیولو ژی، دانشکده علوم و فناو ری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایرا ن