ژنتیک کروناویروس و تاثیر آن بر باروری مردان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 177

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRI01_015

تاریخ نمایه سازی: 12 اسفند 1400

چکیده مقاله:

هم اکنون سارس کووید ۲ (SARS - COV-۲) در سطح جهان گسترش یافته و باعث بروز پاندمی کووید ۱۹ شده است . این یک وضع یت غیر منتظره در سراسر جهان است و پاتوفیزیولوژی آن فرضیه های متعددی را در مورد بروز تغییرات در جنبه های مختلف فیزیولوژی بدن انسان را مطرح کرده است . یکی از این فرضیه ها، ارتباط احتمالی این ویروس با بروز ناباروری در مردان است ؛ زیرا گیرنده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین ۲ (ACE۲) نقش مهمی در پاتوژنزکووید ۱۹ داشته و تقریبا بالاترین سطح بیان پروتئ ین ACE۲ در بافت بیضه انسان گزارش شده است . پس ممکن است اتصا ل ویروس سارس کووید ۲ به گیرنده ها ی ACE۲ سلول های مجرای منی ، اسپرماتوگونی ، سلول لیدیگ و سلولهای سرتولی واقعا اتفاق بیفتد. این اتصال، می تواند منجر به ورود ویروس به سلول های بیضه شده و تکثیر سلولی ویروس را تسه یل کند. البته هنوز تاثیر مستقیم سارس کووید ۲ بر اندام های تناسلی مردان در حال ارزیابی است و چندین فرضیه در مورد تغ ییر عملکرد این اندام مطرح شده است . اگرچه هنوز هیچ شواهدی مبنی بر تاثیرات منفی ویروس سارس کووید ۲ بر نتایج IVF گزارش نشده است ، اما احتمال تاثیر ویروس بر عملکرد اسپرم را نمی توان نادیده گرفت . بنابراین برخی ایده ها در مورد تاثیر احتمالی ویروس بر گامت مردان و همچن ین نحوه تاثیر آن بر عملکرد طبیعی آزمایشگاه جنین شناسی به قوت خودباقی مانده است .در نهایت توصیه می شود که آزمایشگاه هایی مجهز به فن آوری ها ی کمک باروری ، نه تنها به کیفیت اسپرم، بلکه به جنبه های ایمنی نیز توجه بیشتری داشته باشند. در نت یجه با توجه به اینکه بیضه یک هدف بالقوه ویروس سارس کووید ۲ است ، دور از ذهن نیست که روند اسپرماتوژنز تحت تاثیر قرار بگیرد و این ویروس خطراتی برای باروری مردان ایجاد کند .

نویسندگان

الهه سادات موسوی

گروه زیست شناسی سلولی مولکو لی و میکروبیولو ژی، دانشکده علوم و فناوری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایرا ن

سیدمرتضی جوادی راد

استادیار گروه زیست شناسی سلو لی مولکولی و میکروبیولو ژی، دانشکده علوم و فناو ری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایرا ن

صادق ولیان بروجنی

استاد گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولو ژی، دانشکده علوم و فناو ری های زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ا یرا ن

ناصر کلهرقم

گروه سلول های بنیا دی مزانشیمی، مرکز آموزشی، فرهنگی و تحقیقاتی، واحد قم، ایران.