بررسی تاثیر نوسانات نرخ سود در بازار پول برتصمیم گیری سرمایه گذاران و عملکرد بازار سرمایه

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله مهندسی مالی و مدیریت اوراق بهادار، دوره: 1، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_FEJ-1-5_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صفرزاده

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

مهدیه جلالی نژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت بازرکانی گرایش مالی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

تعیین متغییرهای کلان بازار سرمایه با توجه به تاثیر گذاری بازار پول، اطلاعات دقیق تری را جهت سرمایه گذاری در بازار بورس اوراق بهادار به سرمایه گذاران خواهد داد، به بیان  دیگر بازار کارا خواهد بود.آشکار است که بازار سرمایه که نمود اصلی آن در کشور ما بورس اوراق بهادار است تحت تاثیر متغیر های متعددی مثل خصوصی سازی٬ تشنجات سیاسی و اقتصادی٬ نوسانات نرخ ارز٬ تورم٬ قیمت سهام و... می باشد . مقاله حاضر با هدف شناخت تاثیر گذاری نوسانات بازار پول بر تصمیم گیری سرمایه گذاران و عملکرد بازار سرمایه به عنوان یکی از این متغیرهای متعدد بین سالهای ۱۳۷۳-۱۳۸۸تدوین گردیده است. نوع تحقیق حاضر از نظر طبقه بندی بر مبنای هدف از نوع کاربردی است که اینگونه تحقیقات نظریه ها٬ قانونمندی ها و اصول و فنون تحقیقات پایه را برای حل مسائل اجرایی و واقعی به کار میگیرند. همچنین این تحقیق بر مبنای طبقه بندی از نظر روش از نوع تحقیقات همبستگی است که در آن هدف اصلی مشخص کردن رابطه بین چند متغیر کمی است. نتایج حاصله از آزمون فرضیه های تحقیق وجود رابطه بین نرخ سود سپرده های بانک ها و فعالیت بازار سرمایه را تایید میکند . البته بین این متغیرها همبستگی منفی وجود دارد که حاکی از معکوس بودن این رابطه است یعنی با کاهش یا افزایش نرخ سود سپرده ها حجم فعالیت بازار سرمایه افزایش و کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

بازار پول- بازار سرمایه - سپرده های بلند مدت - سپرده های کوتاه مدت - اوراق مشارکت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.