بررسی اثر محلول پاشی نانو کود آلی کلاته آهن بر خصوصیات کمی و کیفی گندم دیم
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت
- کد COI اختصاصی: NCAAGRI01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5556
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد زراعت دانشگاه بوعلی سینا
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه شاهد
دانشجوی کارشناس ارشد زراعت دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
به منظور بررسی اثر محلولپاشی نانو کود کلاته آهن بر خصوصیات کمی و کیفی گندم دیم، آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی شرکت صدور احرار شرق با موقعیت طول جغرافیایی 35 درجه و 40 دقیقه و 19 ثانیه 1389 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش به صورتیکبار محلول - - شمالی و 51 درجه و 25 دقیقه و 28 ثانیه شرقی در سال زراعی 1390 پاشی در مرحله پنجه زنی و دوبار محلولپاشیدر زمان پنجه زنی و خوشه دهیبا غلظت دو در هزار و نیز عدم محلول پاشی به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. تجزیه واریانس داده ها نشان داد صفات تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، وزن سنبله اصلی، وزن کل سنبله، ارتفاع بوته، عملکرد دانه و مقدار آهن، کلسیم و روی در دانه تحت تأثیر تیمار های آزمایش قرار گرفت و اثر تیمار ها بر صفات تعداد پنجه و طول سنبله معنی دار نبود.مقایسه میانگین صفات مورد بررسی نشان داد تیمار دوبار محلولپاشی بیشترین 50 و 30 درصدی عملکرد دانه، تعداد ،40 ،30 ،20 ، میزان را نسبت به دیگر تیمارها داشت. تیمار دوبار محلولپاشی باعث افزایش 61 سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله، وزن سنبله اصلی، وزن کل سنبله و وزن هزار دانه نسبت به شاهد گردید. همچنین این تیمار باعث افزایش 50 و 20 درصدی مقدار کلسیم و آهن نسبت به شاهد گردید. تیمار یکبار محلولپاشی سبب کاهش 30 درصدی روی و 10 درصدی ارتفاع بوته شد.کلیدواژه ها
نانو کود- کلات آهن- گندم- محلول پاشیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.