تعیین نیرو و انرژی لازم برای شکست میوه لایم کوات بر اساس تئوری های الاستیسیته
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FOODSECUR01_114
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 316
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
استاد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد.
استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد.
چکیده
امروزه تقاضا برای مصرف محصولات کشاورزی با کیفیت گسترش یافته بنابراین آگاهی ازخواص مکانیکی محصولات کشاورزی درتولید و فروش محصولات با کیفت بالا حائز اهمیت است. علاوه براین محصولات کشاورزی دارای ترکیبات پیچیده ای بوده و فاقد ساختار منظم هستند، بعبارتی ناهمگن می باشند. بنابراین تعیین خواص مکانیکی محصولات کشاورزی همواره کاری مشکل و پیچیده است. در تحقیق حاضر ازتئوری های الاستیسیته شامل تئوری هرتز، قانون هوک و تئوری بوسینسک برای تعیین نیرو و انرژی لازم برای شکست میوه لایم کوات، که تولید آن در ایران رو به توسعه است، استفاده شده است. اطلاعات حاصل ازاین تحقیق می تواند بهبود عملکرد ماشین آلات مربوطه کمک کند. دراین مطالعه از تئوری های الاستیسیته هوک، بوسینسک و تئوری هرتز برای بررسی بافت داخلی میوه، از آزمون کششی جهت بررسی پوست میوه و ازطرح آزمایشی کاملا تصادفی شامل شش تیمار و پنج تکرار برای تعیین میزان تغییر شکل میوه لایم کوات استفاده شده است. بررسی ها نشان داد بین آزمون های انجام شده برای تعیین میزان انرژی و نیروی شکست درسطح ۵ % اختلاف معنی داری وجود دارد. دربین تئوری های مورد استفاده برای آزمون فشاری حداکثر انرژی و نیروی شکست مربوط به تئوری هرتز با استفاده از دوصفحه موازی بامقدار میانگین به ترتیب ۰/۸۲۲ ژول و ۱۸۵/۶۸۰ نیوتن حداقل انرژی و نیرو شکست مربوط به تئوری هرتز با پراب کروی برروی نمونه مستطیلی با مقدار میانگین به ترتیب ۰/۰۴۹ ژول و ۱۰/۶۰۰ نیوتن، برای پوست محصول مقدار میانگین انرژی و نیروی شکست به ترتیب ۰/۲۰۵ ژول و ۲۴/۷۰۰ به دست آمد.کلیدواژه ها
تئوری های الاستیسیته، انرژی شکست، نیروی شکست، لایم کوات، آزمون های کششی و فشاریمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.