نقش صنایع روغن خوراکی در تحقق امنیت غذایی کشور با هدف اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FOODSECUR01_112
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 270
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه کشاورزی پایدار، پژوهشکده امنیت غذایی ، واحد اراک ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اراک ، ایران
چکیده
پس از مواد قندی و نشاسته ای، چربی ها اصلی ترین ماده تامین کننده انرژی مورد نیاز بدن انسان می باشند و با توجه به نقشی که در حیات انسان دارند، از جمله کالاهای مصرفی ضروری به شمار می آیند. امروزه چربی ها، یکی از اجزای اصلی تغذیه مردم در سراسر جهان به شمار می رود. هرشخص ، روزانه به ۴۵ گرم چربی (حیوانی یا نباتی ) نیاز دارد. در حدود ۱۵ درصد کالری موردنیاز بدن را چربی تامین می کند. هر گرم چربی تقریبا ۹ کالری انرژی تولید می کند که در مقایسه با ۴ کالری انرژی حاصل از یک گرم پروتئین کربوهیدرات ها، بسیار شایان توجه است . علاوه بر جنبه مصرفی و ارزش غذایی روغن های خوراکی ، زنجیره تامین روغن های خوراکی ، در بین زنجیره های تامین فرآورده های غذایی اهمیت ویژه ای دارد. زیرا براساس نظر آن دسته از صاحبنظران توسعه که صنعت را محور و نیروی محرک رشد و توسعه اقتصادی جوامع می دانند، صنایعی از اهمیت ویژه برخوردارند که بیشترین ارتباط های قبل و بعد را با صنایع یا دیگر بخش های اقتصادی ایجاد نمایند.صنعتروغن کشی و تصفیه روغن را می توان از این دسته صنایع دانست . این گونه صنایع ، بادریافت بخشی از محصولات کشاورزی (ایجاد تقاضادر بخش کشاورزی )، روغن نباتی تولید می کنند که از این محصول درصنایع غذایی ، و از پسماند این صنعت ، در بخش دام و طیور،استفاده می گردد. با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله به راهبردهای تولید و نقش صنایع روغن های خوراکی در امنیت غذایی این محصول راهبردی خواهیم پرداخت.کلیدواژه ها
روغن خوراکی، دانه روغنی، کنجاله، روغن کشی و تصفیه روغن، امنیت غذاییمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.