تاثیر عصاره استونی گوجه فرنگی روی پارامترهای زیستی زنبور Bracon hebetor Say (Hym.: Braconidae)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FOODSECUR01_110
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 213
نویسندگان
استادیار، گروه گیاهپزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده
رویکرد جدید در کنترل آفات کاهش مصرف آفت کش های شیمیایی و استفاده از روش های دیگر در برنامه کنترل است عصاره های گیاهی می توانند جایگزینی برای آفت کش های رایج امروزی باشند. اگر این ترکیبات گیاهی علاوه بر موثر بودن علیه آفت، برای دشمنان طبیعی ایمن باشند، بسیار کارآمد خواهند بود. زنبور Bracon hebetor یکی از عوامل مهم کنترل بیولوژیک بوده و درکنترل کرم قوزه پنبه Helicoverpa armigera کاربرد فراوان دارد. این آفت به انواع محصولات زراعی از جمله گوجه فرنگی، Lycopersicone sculentum حمله می کند. در این تحقیق اثرات سوء احتمالی عصاره ی استونی میوه ی گوجه فرنگی روی برخی از پارامترهای زیستی زنبور B. hebetor در شرایط آزمایشگاهی در دمای ۲۶±۱ درجه سلسیوس، رطوبت نسبی ۶۰±۵ درصد و دورهی نوری ۱۶ ساعت روشنایی و ۸ ساعت تاریکی مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی اثرات زیرکشندگی عصاره ی استونی گوجهف نگی، زنبورهای بالغ در معرض غلظت ۲۵LC آن قرارگرفته و شاخص های دموگرافیک زنبورهای زنده مانده مطالعه و با شاهد مقایسه گردید . نتایج نشان داد که نرخ ناخالص تولید مثل ( GRR)، نرخ خالص تولیدمثل Ro ، نرخ ذاتی افزایش جمعیت rm و میانگین های مدت زمان یک نسل T زنبور B. hebetor در تیمار استون به ترتیب ۲۲/۳۲ ۱۰/۱۸ نتاج ماده ۰/۱۷ ماده بر ماده بر روز و ۱۵/۴۰ روز بود. با توجه به نتایج تمامی پارامترهای جدول زیستی بطور معنی داری توسط عصاره تحت تاثیر قرار گرفتکلیدواژه ها
عصاره ی استونی ، نرخ ذاتی افزایش جمعیت، armigera Helicoverpa، LC۵۰,LC۲۵مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.