ارزیابی اثر نانوذرات نیترات نقره سنتز شده با استفاده از عصاره مریم گلی و آویشن شیرازی بر باکتری عامل بلایت گردو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODSECUR01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین وفائی

گروه بیماری شناسی گیاهی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران.

صبا مریدی

گروه بیماری شناسی گیاهی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

چکیده

در سال های اخیرنانوفناوری توجه زیادی رو به خود جذب کرده است و در زمینه های مختلفی از جمله تشخیص علائم بیماری، ردیابی آلودگی میکروبی در صنعت غذایی، تحویل دارو و درمان بیماری ها استفاده می شود. یکی از پتانسیل های کاربردهای نانوفناوری استفاده از نانوذرات در مدیریت بیماری های گیاهی است. تاکنون روش های مختلفی برای سنتز نانوذرات ارائه شده است که سنتز زیستی نانوذرات فلزی با استفاده از گیاهان به دلیل سادگی و هزینه پائین و همچنین ایمنی بالا، از مقبولت بالائی برخوردار است. هدف این مطالعه ارزیابی اثر نانوذرات نقره با استفاده از عصاره گیاهان بر باکتری عامل بلایت گردو Xanthomonas arboricola pv.juglandis بود. نانوذرات نقره با استفاده از عصاره دوگیاه داروئی آویشن شیرازی و مریم گلی سنتز گردید. به منظور بررسی خصوصیات نانوذرات نقره سنتز شده، از طیف سنجی نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده گردید. اثرضد میکروبی عصاره گیاهان داروئی مورد مطالعه و نانوذرات سنتز شده بر روی باکتری عامل بیماریبلایت گردو در شرایط آزمایشگاه و به روش انتشار از دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد( MIC ) ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده شکل نیمه کروی تا چند وجهی با اندازه بین ۱۰ تا ۲۲ نانومتر و متوسط اندازه حدود ۱۶ نانومتر داشتند. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره گیاهان داروئی بین ۰/۲۵ تا ۱ میلی گرم در میلی لیتر و برای نانوذرات نقره بین ۷/۶ تا ۱۵ میکروگرم در میلی لیتر بود. همچنین نتایج نشان داد که نانوذره نقره سنتز شده با عصاره گیاه داروئی آویشن شیرازی بیشترین اثر بازدارندگی را بر روی باکتری عامل بلایت گردو داشت و قطر هاله عدم رشد ایجاد شده بوسیله آن ۱۳ میلی متر بود. براساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، نانوذرات نقره سنتز شده توسط عصاره گیاهان داروئی به دلیل دارا بودن اثرات ضد میکروبی مناسب می توانند جایگزین مناسبی برای ترکیبات باکتریکش از جمله آنتی بیوتیک ها باشند.

کلیدواژه ها

اسپکتروفتومتری، آویشن شیرازی، بلایت گردو، حداقل غلظت بازدارندگی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.