تجزیه و تحلیل عوامل مدیریتی محدود کننده عملکرد دانه ارقام رایج گندم در منطقه جنوب استان کرمان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FOODSECUR01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 391
نویسندگان
فارغ التحصیل دکتری زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
استاد، گروه زراعت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
استاد، گروه زراعت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشیار، گروه زراعت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
استادیار، مرکزتحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی جنوب کرمان
چکیده
به منظور تجزیه و تحلیل عوامل مدیریتی محدود کننده عملکرد دانه گندم و تاثیر آنها در ایجاد خلاء عملکرد این پژوهش میدانی در جنوب استان کرمان برروی ۴ رقم رایج کشت منطقه و از هر رقم ۱۰ مزرعه درسال ۱۳۹۶ - ۱۳۹۵ انجام شد. دراین پژوهش کلیه اطلاعات مربوط به عوامل مدیریتی و عملکرد دانه گندم در هریک از ۴۰ مزرعه اندازه گیری و ثبت شدند. رابطه بین عملکرد دانه و کلیه متغییرهای مورد مطالعه با استفاده از تجزیه واریانس و روش تجزیه رگرسیون بررسی شدند. نتایج بررسی نشان داد که از نظر عملکرد دانه در بین رقم های مختلف مورد مطالعه گندم در مزرعه پتانسیل عملکرد و مزرعه اختلاف معنی دار مشاهده گردید. به نحوی که پتاسیل عملکرد (عملکرد قابل حصول) بین ارقام، رقم چمران ۲ با ۶۴۶۰ کیلوگرم در هکتار بالاترین و رقم وریناک با ۵۰۰۰ کیلوگرم درهکتار کمترین میزان عملکرد دانه و عملکرد واقعی مزرعه، رقم مهرگان با ۴۸۷۷ کیلوگرم درهکتار بالاترین و رقم چمران ۲ با ۳۳۶۸ کیلوگرم در هکتار پایین ترین عملکرد دانه را داشتند. نتایج نشان داد کمترین خلاء عملکرد مربوط به رقم مهرگان با ۲۱.۰۱ درصد ( ۱۳۰۳ کیلوگرم درهکتار) و بیشترین مربوط به رقم چمران ۲ با ۴۷.۹ درصد ( ۳۰۹۲ کیلوگرم درهکتار) بود. باتوجه به نتایج این پژوهش به نظر می رسد با مدیریت صحیح مزارع (رقم، روش آبیاری، تاریخ کاشت، روش مبارزه باعلف های هرز،کودمصرفی) میتوان عملکرد دانه گندم دراین منطقه تا حدود ۳۰۹۲ کیلوگرم در هکتار نسبت به عملکردهای فعلی کشاورزان افزایش داد.کلیدواژه ها
ارقام گندم، پتانسیل عملکرد، خلاء عملکرد، منطقه جنوب کرمانمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.