نظریه ها و شاخص های تربیت اسلامی، براساس آموزه های مکتب شهید سردار سلیمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: IPECONF05_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیدرضا رهاوی عزآبادی

عضو هیات علمی دانشگاه،گروه فلسفه و کلام اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران

آناهیتا بحرینی زاده

دکترای تخصصی تربیتی و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران

عباس توان

عضو هیات علمی دانشگاه باهنر کرمان، ایران

حکیمه پورمجیدی

دانشجوی دکترای تخصصی، فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران

چکیده

تربیت یک ضرورت اجتناب ناپذیر در زندگی اجتماعی انسان است. آدمی برای ادامه حیات انسانی و نیل به کمال لایق خود ناگزیراست با دیگران بیامیزد و عضو جامعه بشری باشد و در فعالیت های اجتماعی با آنان همکاری نماید. مکتب، مجموعه جهان بینی وباور انسان است که به تفسیر انسان و جهان می پردازد؛ هنجارهای انسانی را مشخص و معین می سازد؛ نیاز انسان را به جهان بینیبرطرف، و در نهایت نظام ارزشی برای زیستن و چگونه زیستن ارائه می کند. مکتب شهید قاسم سلیمانی به عنوان مکتبی جهانشمول و اخروی و الگوسازی آن برای الگو قرارگرفتن از سوی مسئولان کشور و آموزش و پرورش از ضرورت های اساسی جامعهامروزی ماست. یکی از شیوه های تربیت در مکتب شهید سلیمانی، تربیتی است که با ویژگی های معنویت، رضایت الهی، انعطافپذیری و نوگرایی مشخص می شود. هدف اساسی پژوهش ، بیان نظریه ها و شاخص های تربیت اسلامی براساس آموزه های مکتبشهید سپهبد سردار سلیمانی است. روش تحقیق، توصیفی همراه با تجزیه و تحلیل کتابخانه ای است که با مراجعه به آرای ودیدگاه های الکترونیکی و غیر الکترونیکی به به بررسی شاخص ها و مبانی تعلیم و تربیت ، بر اساس آموزه های شهید سلیمانی،پرداخته ایم. یافته های پژوهش حاکی از آن است که معنویت, محبت , جاذبه و دافعه, روحیه ایثارگری، کار و تلاش مضاعف،مسئولیت پذیری، وجدان کاری ،شجاعت و قاطعیت در امور، خودباوری، از جنس مردم بودن، قناعت ، ساده زیستی و حسن خلقاز جمله مبانی و شاخص های تربیتی, مبتنی بر مکتب شهید سلیمانی است.

کلیدواژه ها

مبانی، شاخص، تربیت اسلامی ،مکتب ، سردار سلیمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.