تاثیر عوامل تکتونیکی بر زمین لغزشی مبارک آباد (جاده هراز)
- سال انتشار: 1377
- محل انتشار: دومین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI02_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1522
نویسندگان
بخش زمین شناسی، دانشگاه شیراز
بخش زمین شناسی، دانشگاه شیراز
چکیده
یکی از مخرب ترین بلایای طبیعی در جهان که هر ساله میلیاردها دلار ضرر به جوامع بشری وارد می سازد، زمین لغزش می باشد. اگرچه تعدادی از کشورها با بلایایی مانند زمین لرزه، آتشفشان، … ناآشنا هستند اما بندرت کشوری را می توان در جهان یافت که زمین لغزشی را تجربه نکرده باشد. عوامل مختلفی در ایجاد و یا دوباره فعال شدن یک زمین لغزش دخیل هستند. درواقع می توان گفت که میزان پایداری یک توده تابعی از استحکام مواد تشکیل دهنده، شیب طبیعی زمین، مولفه های نیروی وزن اعمالی بر سطح لغزشی و همچنین وجود عوامل تسریح کننده نظیر حرکات تکتونیکی ، زلزله، میززان بارندگی و فرسایش خواهد بود. تاکنون در بیشتر مقالات مربوط به زمین لغزش ، موثرترین عوامل را معمولا در عوامل مهندسی نظیر نیروی وزن اعمالی، میزان بارندگی، نزدیکی سطح آب زیر زمینی … جستجو می کنند و نقش عوامل تکتونیکی را به عنوان یک عامل بالقوه و نه یک عامل اساسی در نظر می گیرند. در صورتی که مطالعاتی که در بعضی نقاط جهان انجام شده (مانند، Zietar, 1996 , Kozlova, 1996) موید آن است که در بسیاری از موارد عوامل تکتونیکی نقش اساسی و اولیه در ایجاد و ادامه زمین لغزش را دارند.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.