ارزیابی خصیصه های اقتصادی در شناسایی گستره های فقر شهری با استفاده از تکنیکهای AHP و Delphi مطالعه موردی شهرکاشمر
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین کنفرانس اقتصاد شهری ایران
- کد COI اختصاصی: URBANECONOMICS01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1756
نویسندگان
دانشیار دانشگاه تربیت مدرس
کارشناس ارشدشهرسازی دانشگاه تربیت مدرس
کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
گستره های فقر بخش جداناپذیری از جوامع شهری روزگار معاصر ما را شکل داده اند که بهواسطه تبعات سوء خود مورد توجه جوامع محلی و جهانی قرارگرفته اند تصور عام درخصوص بسط چنین گستره هایی فقر اقتصادی است و سخن در خصوص این گستره ها یادآور ساکنانی است که در دستیابی به نیازهای اولیه زندگی ناتوان بوده و یا با مشکل مواجه هستند اما به راستی میزان اثر گذاری اقتصاد و درآمد به عنوان مهمترین خصیصه ان درشکل گیری و بسط چنین سکونت گاه هایی تا چ ه میزان بوده و آیا مولفه هایی دیگری در بسط این گستره ها اثر گذارند؟ کنکاش درخصوص شکل گیری و بسط گستره های فقر حکایت از اثر گذاری مولفه های چندبعدی اقتصادی اجتماعی کالبدی و محیطی دارند هدف پژوهش حاضر شناسایی میزان اثر گذاری مولفه های موثر در بسط گستره های فقر و روشنگری در خصوص میزان همبستگی خصیصه های اقتصادی به عنوان مهمترین مولفه در باورهای عام کارشناسان دربسط و توسعه چنین گستره هایی است به منظوردستیابی به هدف مذکور روش تحقیق به کارگرفته شده روش توصیفی تحلیلی است جهت شناسایی ارتباطات ذکر شده از تکنیک Delphi وروش ارزیابی فرایند تحلیلی سلسله مراتبی AHP با استفاده از روی هم گذاری لایه ها درسیستم اطلاعات مکانی GIS به عنوان مدل شناسایی گستره های فقر استفاده شده است.کلیدواژه ها
اقتصادشهری، گستره ی فقر،درآمد خانوار، نرخ بیکاری، Delphi,AHP ، شهرکاشمرمقالات مرتبط جدید
- Economic Evaluation of Establishing a ۱۰۰-Hectare Pistachio Orchard in Savojbolagh County (Peik Village)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) چنانچه با افزایش وزن بوته، شاخص برداشت در حد متوسط بماند. (II)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) اگر همبستگی بین وزن بوته و شاخص برداشت شکسته شود.(I)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب در صورتی که همبستگی بین صفات شاخص برداشت و وزن بوته قابل شکستن نباشد. (III)
- مروری بر فرصت های شغلی شیلاتی در روستاها و نقش آن بر توسعه ی پایدار روستایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.