مطالعات کانی شناسی، ژئوشیمیایی و ژنزکانسار روی و سرب انگوران زنجان

  • سال انتشار: 1377
  • محل انتشار: دومین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI02_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز علی نیا

چکیده

کانسار روی وسرب انگوران در شمال شرق ایران، 90 کیلومتری غرب شهر زنجان واقع است. این کانسار بزرگترین کانسار روی و سرب ایران محسوب می شود. از نظر سنگ شناسی کانسار در سنگهای کوارتز – سریسیت، کوارتز کلریت شیست و آهک کریستالین دارای سن پرکامبرین قرار گرفته است. توده کانسنگ در درون سنگ آهک کریستالین به رنگ خاکستری تیره با نوارهای سفید و خاکستری تیره بوده و در منطقه کانسار دو گسل شرقی – غربی و گسل شمالی جنوبی و تعدادی گسل های کوچکتر دیده می شود. این گسل ها سبب خرد شدگی شدید کانسنگ و دگرسانی شدیدتر کانسنگ شده است. شکل توده کانسنگ به صورت عدسی تا لایه ایی است و از نظر ساختاری می توان دو قسمت مجزا در این کانسار مشخص نمود. قسمت فوقانی کانسار که قسمت اصلی معدن روباز انگوران را تشکیل می دهد و استخراج اکنون از همین قسمت کانسار انجام می گیرد. این قسمت کانسار که به نام بخش اکسیده معروف است عمدتا از کربنات روی به نام اسمیت زونیت به فرمول ZnCO3 و همی مورفیت به فرمول Zn4(OH)2[Si2O7].H2O و کربنات سرب به نام سروزیت و به فرمول PbCO3 تشکیل می شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.