بررسی میدانی تشکیل دلتای رسوبی و بخشهای مختلف آن در سدهای مخزنی لتیان و میناب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC10_246
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1118
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سازه های آبی دانشگاه تربیت مدرس
دانشیارگروه سازه های آبی دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سازه های آبی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
احداث سد های مخزنی همواره توام با ایجاد مشکلات رسوبی و رسوبگذاری در مخازن سدها و بویژه رسوبگذاری درشت دانه بشکل دلتا در دهانه ورودی رودخانه به مخزن بوده که این امر علاوه بر کاهش ظرفیت بهره برداری از سدها، تغییراتی در بستر رودخانه و مورفولوژی مخزن را موجب می گردد. پیشروی دلتا به سمت بدنه سد سبب مسدود شدن دریچه های خروجی و اخلال در عملکرد توربین ها می شود. در مقاله حاضر با استفاده از نرم افزار Civil3D نقشه های هیدروگرافی شده سدهای مخزنی مذکور در دوره های زمانی مربوطه مورد بررسی قرار گرفته است. پروفیل طولی رسوبات در مخزن سد و در امتداد خط القعر بستر مخزن بمنظور تعیین تشکیل و یا عدم تشکیل دلتا مورد توجه قرار گرفته و در مرحله بعد بخشهای مختلف دلتا شامل بخشهای بالایی، پیشانی و پایینی و همچنین شیبهای مربوطه بوده است مورد مطالعه قرار گرفته اند. نتایج بررسی ها نشان می دهد که رسوبگذاری در مخازن سد لتیان در سالهای نخستین منجر به تشکیل دلتا نشده لیکن در دوره های بعدی ایجاد و پیشروی دلتا مشاهده شده است. در مخزن سد میناب رسوبگذاری به نحوی بوده است که منجر به تشکیل دلتای رسوبی نشده است.کلیدواژه ها
نرم افزار Civil3D ، دلتا، سد های مخزنی لتیان و مینابمقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.