بررسی پیشرفت تحصیلی دانشجویان فارسی زبان ادبیات انگلیسی برپایه نظریه انتساب وینر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه زبان پژوهی، دوره: 14، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_JLRZ-14-42_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 422
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه یزدان پناه

دکترای تخصصی آموزش زبان انگلیسی، استادیار گروه زبان انگلیسی، دانشگاه حضرت نرجس (س)، رفسنجان، ایران

سمیرا حسنی

دکترای تخصصی آموزش زبان انگلیسی، استادیار بخش زبان های خارجی، دانشگاه غیرانتفاعی کرمان، کرمان، ایران

چکیده

پژوهشگران روان شناسی شناختی معتقدند باورهای دانشجویان در مورد عوامل موفقیت و شکست، به ­طور گسترده بر پیشرفت تحصیلی آن­ها تاثیرگذار است. پژوهش حاضر، با بهره گیری از نگرشی کیفی، به بررسی و مقایسه عواملی  پرداخته ­است که فرآگیران زبان انگلیسی به عنوان زبانی خارجی، موفقیت و شکست تحصیلی خود را به آن­ها نسبت­ می­دهند. همچنین، مقاله حاضر ارتباط این عوامل را با پیشرفت تحصیلی زبان­ آموزان مورد بررسی قرار­داده­ است تا به پرسش پژوهش پاسخ ­دهد؛ اینکه چه ارتباطی میان عواملی که زبان ­آموزان ایرانی موفقیت­ ها و شکست ­های تحصیلی خود را به آن­ها نسبت ­می­ دهند و پیشرفت تحصیلی آن­ها وجود ­دارد؟ از طریق مصاحبه نیمه­ ساختار­یافته با ۴۰ دانشجوی سال سوم و چهارم دوره کارشناسی رشته زبان و ادبیات انگلیسی، عوامل موثر در پیشرفت تحصیلی مورد بررسی قرار ­گرفتند. با بهره گیری از روش مقایسه پیوسته و الگوی رمز­گذاری نظریه داده ­محور، عوامل انتسابی دانشجویان در دو مجموعه اصلی عوامل درون­فردی و عوامل برون­فردی دسته ­بندی­ شدند. در این راستا، پنج عامل شامل توانایی، تلاش، میزان علاقه به درس ها، انتخاب آگاهانه و اشتیاق به یادگیری، به­ عنوان زیرمجموعه شاخص اصلی عوامل درون فردی و هفت عامل شامل سختی­ آزمون، شانس، مدت­زمان مطالعه، کیفیت تدریس، شرایط فردی و خانوادگی، اجبار خانواده و ماهیت درس ها، به ­عنوان زیرمجموعه شاخص اصلی عوامل برون­فردی به ­دست ­آمدند. یافته ها نشان ­داد که شرکت­ کنندگان موفق پژوهش، موفقیت تحصیلی خود را به عوامل درون­فردی نسبت ­می­دهند؛ در­ حالی که شرکت­ کنندگان ناموفق، شکست تحصیلی خود را با عوامل برون­فردی مرتبط­ می­دانستند. یافته­ های پژوهش حاضر، کاربردهای آموزشی بسیاری برای استادها و دانشجویان به همراه دارد.

کلیدواژه ها

عوامل منتسب به پیشرفت تحصیلی, عوامل درون­فردی, عوامل برون­فردی, نظریه انتساب وینر, دانشجویان فارسی­ زبان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.