بررسی پژوهش های تاپ داون و یا باتم آپ (بالا به پایین و بالعکس) در مهارت شنیداری زبان ایرانی در سطح پیش از متوسطه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه متن پژوهی ادبی، دوره: 11، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_LTR-11-32_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خطیب

هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

رضا طاهرخانی

دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

زبان آموزان ایرانی در سطح پیش از متوسطه از کدام یک از روش های "باتم آپ" و یا "تاپ داون" در مهارت شنیداری استفاده می کنند؟ زبان آموزان ۹۰ نفر شامل ۷۲دختر و ۱۸ پسر بوده و همه آنها در ترم ۲ دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در رشته های مترجمی زبان انگلیسی و یا ادبیات انگلیسی مشغول به تحصیل بودند. در این تحقیق ۳ آزمایش انجام شد. در آزمایش اول، لغات به طور مجزا آورده شده بود و از زبان آموزان خواسته شد لغت آخر هر تمرین را در جای خالی بنویسند. لغات ممکن بود زبان آموزان را گمراه کند و به همین دلیل لغات دیگری را از نوار می شنیدند. در این آزمایش زبان آموزان قادر بودند لغات را به درستی بشوند و از روش"باتم آپ" استفاده کردند. در آزمایش دوم، از زبان آموزان خواسته شد لغت آخر هر جمله را بنویسند. در این آزمایش، زبان آموزان اشتباه کردند و در نتیجه لغات دیگری را از آنچه که در نوار بود، شنیدند؛ به همین دلیل زبان آموزان در این آزمایش از روش"تاپ داون" استفاده کردند. در آزمایش سوم، لغاتی به کار برده شد که از زبان آموزان با آنها آشنایی نداشتند. در این آزمایش نیز از جملات به جای لغات مجزااستفاده شد. هدف از این آزمایش این بود که تا چه اندازه زبان آموزان در مواجهه با متن اشتباه می کنند و در نتیجه لغتی غلط را که با آن آشنایی دارند، می نویسند و یا تا چه اندازه آماده پذیرش لغت جدیدی هستند. در این آزمایش زبان آموزان هیچ کدام از روش های "باتم آپ" یا "تاپ داون" را بر دیگری ترجیح ندادند. در این آزمایش آنان لغاتی را نوشتند که اصلا در پیکره آزمون نبود و همچنین تفاوت معنی داری بین استفاده از" آغازه" و" پایانه" لغات وجود نداشت. 

کلیدواژه ها

آواشناسی فیزیکی, زبان شناسی کاربردی, پاسخ گویی مناسب, قضیه معنایی, آغازه, تغییرات پیشنهادی, سندی, چهارچوب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.