تحلیل و بررسی وضعیت گردشگری شهر شیراز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_483
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا امیدوار

کارشناس شهرسازی، موسسه غیرانتفاعی تهران، ایران

علیرضا حق شناس

کارشناس عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، ایران.

چکیده

خلاصه صنعت گردشگری در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته جهان جزو پردرآمدترین صنایع موجود به شمار می رود. گردشگری به تنهایی می تواند بخش زیادی از درآمدهای ناخالص هر کشور را شامل شود و از طرف دیگر موجب بازشناسی فرهنگ ان کشور و ایجا ارتباط با ملل مختالف خواهد شد. گردشگری همچنین می تواند زمینه ساز تبادلات فرهنگی و اجتماعی و تکنولوژیکی کشورهای مختلف شود. در این میان شهرهایی که ظرفیت بالقوه و بالفعلی در زمینه گردشگری دارند از اقبال بالاتری برخوردارند شهر شیراز بعنوان یکی از غنی ترین شهرهای ایران از حیث ظرفیت های گردشگری همواره نتوانسته بازدهی مناسبی در این زمینه داشته باشد. از این پژوهش حاضر با هدف کاربردی و روش تحلیلی-توصیفی به دنبال شناسایی نقاط، قوت، ضعف، فرصت و تهدیدها در زمینه گردشگری شهری می باشد تا از این رهگذر بتواند به جایگاه واقعی خود در سطح جهانی نزدیک شود. روش مورد استفاده روش تحلیلی سوات می باشد و از طریق آن نقاط مرود اشاره شناسایی شده و درادامه به تدوین راهبردهای بهینه اقدام شده است. از اساسی ترین قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها می توان به فراوانی ابنیه وآثارارزشمند و بی نظیر تاریخی،فرهنگی، مذهبی و باستانی؛ شهرت جهانی شیراز به واسطه دارا بودن چهره های برجسته ادبی، فرهنگی، علمی و دینی و ناتوانی از ایجاد جاذبه و ساماندهی تقاضاهای فزاینده گردشگری تولید کننده ارزش افزوده؛ مدیریت غیر تخصصی و ناکار آمد در مدیریت شهری وگردشگری؛ افزایش توجه دولت به سرمایه گذاری در بخش گردشگری شیراز؛ تقویت ارائه امکانات در مجاورت جاذبه های گردشگری؛ اشاره کرد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: تحلیل و بررسی، گردشگری، گردشگری شهری، کلانشهر شیراز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.