ارزیابی بروندادهای پژوهشی حوزه کووید-۱۹ دانشگاه های بزرگ ایران در رسانه های اجتماعی: مطالعه دگرسنجی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 160

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CJS-8-2_008

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1400

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: بخش عمده ای از توانمندی های علمی جوامع، در دانشگاه ها و محیط های آکادمیک ساخته می شود. به همین دلیل آگاهی از وضعیت بروندادهای پژوهشی و عملکرد پژوهشی در گروه های علمی دانشگاهی ضرورت دارد. هدف از پژوهش حاضر مطالعه بروندادهای پژوهشی دانشگاه های بزرگ ایران در حوزه موضوعی کووید-۱۹ در رسانه های اجتماعی است. مواد و روش ها: پژوهش حاضر با استفاده از شاخص های علم سنجی (کمیت و تولیدات علمی) و آلتمتریک (تعداد اشاره، نشانه گذاری و نمره آلتمتریک) انجام شده است. جامعه مورد بررسی را بروندادهای پژوهشی در حوزه موضوعی کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ در پایگاه اسکوپوس در دانشگاه های بزرگ ایران که شامل: دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس، علامه طباطبایی، اصفهان، شیراز، فردوسی، و تبریز می شود، تشکیل می دهد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس و پایگاه اطلاعاتی آلتمتریک اکسپلورر بود و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که دانشگاه تهران با ۱۴۰۹ برونداد پژوهشی در حوزه موضوعی کووید-۱۹ بیشترین میزان را به خود اختصاص داد. بیشترین همکاری های بین­ المللی با سه کشور آمریکا، بریتانیا و کانادا بوده است. بیشترین رسانه های اجتماعی استفاده شده در تمامی دانشگاه های بزرگ ایران، توییتر و مندلی بودند. در بخش همبستگی، نتایج آزمون اسپیرمن نشان داد که در دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، شیراز و فردوسی رابطه آماری معناداری بین شاخص استناد و نمره آلتمتریک وجود دارد (p-value< ۰/۰۵). نتیجه گیری: مقالاتی که استناد بیشتری دریافت می کنند لزوما در شبکه های اجتماعی حضور بیشتری ندارند.

نویسندگان

امیر قاسمیان

Shahid Beheshti University, Tehran, Iran

امیررضا اصنافی

Department of Information Science, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran

سمانه حدادگر

Shahid Beheshti University, Tehran, Iran

فاطمه میرزایی

Shahid Beheshti University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Binesh SM, Maghsoudi Daryeh R. Investigation of Iran Universities’ Scientific ...
  • Jowkar A, Goltaji M. Comparative study of self-citation rate in ...
  • Bonilla-Aldana DK, Quintero-Rada K, Montoya-Posada JP, Ramírez-Ocampo S, Paniz-Mondolfi A, ...
  • نمایش کامل مراجع