بررسی بهره وری پژوهشی اعضای هیئت علمی همخون و غیرهمخون در دانشگاه های برتر کشور
محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 8، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CJS-8-2_006
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1400
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: تاثیرات همخونی آکادمیک بر میزان بهره وری پژوهشی در هر نظام آموزش عالی ممکن است متفاوت باشد؛ بنابراین، این پژوهش با بررسی بهره وری پژوهشی اعضای هیئت علمی همخون و غیرهمخون در سه دانشگاه برتر کشور، این مسئله را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر جزوه پژوهش های کمی از نوع توصیفی است که با استفاده از روش علم سنجی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل اعضای هیئت علمی همخون و غیرهمخون با مرتبه استادیار از سه دانشگاه برتر کشور در نظام رتبه بندی شانگهای بودند که براساس شاخص های بهره وری پژوهشی در سه حوزه فنی- مهندسی، علوم پزشکی، و علوم انسانی- اجتماعی، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها در این پژوهش، پایگاه اسکوپوس بود.
یافته ها: یافته های اصلی این پژوهش نشان داد اعضای هیئت علمی همخون ۲۶% بیشتر از اعضای غیرهمخون خروجی انتشاراتی داشته اند. علاوه بر این، میزان استنادات و اچ ایندکس انتشارات اعضای همخون، به ترتیب با ۲۴/۴% و ۵/۱% بیشتر از اعضای غیرهمخون است. در جذب منابع مالی پژوهشی اعضای غیرهمخون نسبت به اعضای همخون موفق تر بودند. اعضای همخون با ۴۰/۲۶% تمایل بیشتری به همکاری درون سازمانی و اعضای غیرهمخون با ۱۳/۵۴% تمایل بیشتری به همکاری بین المللی داشته اند.
نتیجه گیری: درمجموع، نتایج این پژوهش نشان داد که اثر گذاری پژوهشی اعضای همخون نسبت به غیرهمخون بیشتر است. همچنین میزان جذب منابع مالی پژوهش توسط اعضای غیرهمخون نسبت به همخون بیشتر است و در نهایت اعضای همخون تمایل به همکاری درون سازمانی داشتند، در حالی که اعضای غیرهمخون تمایل به همکاری بین المللی داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن نظرزاده زارع
Department of Educational Sciences, Faculty of Literature and Humanities, Malayer University, Malayer, Iran
امیرحسین مردانی
Medical Ethics and History of Medicine Research Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :