بهبود انتقال حرارت جابه جایی آزاد نانوسیال دوفازی آب اکسیدآلومینیوم به همراه تولید حرارت داخلی با استفاده از شبیه سازی لتیس بولتزمن دوبعدی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه روشهای عددی در مهندسی، دوره: 40، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCME-40-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا رحمتی

Department of Mechanical Engineering, University of Kashan, Kashan, Iran

احسان کاشی

Department of Mechanical Engineering, University of Kashan, Kashan, Iran

چکیده

در مقاله حاضر، یک مدل شبکه بولتزمن دوفازی با درنظر گرفتن نیروهای بین ذرات نانوسیال درنظر گرفته شده است. با درنظر گرفتن نانوسیال آب-اکسید آلومینیوم در یک محفظه به همراه تولید حرارت داخلی، انتقال حرارت جابه جایی آزاد مورد بررسی قرار گرفته است. برای فهمیدن مکانیزم بهبود انتقال حرارت در نانوسیالات در مقیاس ذرات، از روش شبکه بولتزمن به دلیل مزیت­های منحصر به فردی که این روش دارد، استفاده شده است. با درنظر گرفتن یک مدل دوجزئی شبکه بولتزمن، بهبود انتقال حرارت نانوسیالات با درنظر گرفتن نیروهای موجود بین ذرات نانو و سیال پایه، بررسی شده است. تاثیر نیروهای بین ذرات، درصد حجمی نانوذرات (۰-۰/۰۵)  و عدد رایلی داخلی و خارجی (۱۰۶-۱۰۳) در انتقال حرارت نانوسیال و پخش ذرات درون هندسه مورد نظر، بررسی شده است. نتایج نشان می­ دهد که عدد ناسلت متوسط با افزایش درصد حجمی نانوذرات و عدد رایلی افزایش پیدا می­ کند. اضافه شدن تولید حرارت داخلی به سیال پایه یا نانوذرات به صورت جدا بررسی و مقایسه شده­ اند.  مشخص شد که درنظر گرفتن تولید حرارت داخلی در سیال پایه باعث تغییر بیشتری در میدان دما و درنظر گرفتن آن در نانوذرات باعث تغییر بیشتر در میدان جریان می­ شود.  

کلیدواژه ها

Al۲O۳–H۲O Nanofluid, Free Convection Heat Transfer Enhancement, Internal Heat Generation, Two-Phase Two Dimensional Simulation of Lattice Boltzmann Method., نانوسیال آب-اکسیدآلومینیوم, بهبود انتقال حرارت جابه جایی آزاد, تولید حرارت داخلی, شبیه سازی دو بعدی شبکه بولتزمن دوفازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.