بررسی و رتبه بندی مطلوبیت ترافیکی معابر بافت مرکزی شهر ایرانشهر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_470
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ریگی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، موسسه آموزش عالی پرتو، زاهدان، ایران

چکیده

بافت و محیط کالبدی شهر ترکیبی از دو عنصر توده و فضا است و تفاوت های فیزیکی شهرها از نحوه ترکیب و مقدار توده های ساختمانی و فضا به وجود می آیند. اگر تمام بناهای ساخته شده توسط بشر اعم از ساختمان های مسکونی، عمومی و... به عنوان توده ساختمانی در مجموعه بافت شهری تلقی شوند، بخش قابل توجهی از فضاهای میان آن ها به معابر شبکه حمل ونقل اختصاص می یابند. با گذشت زمان و رشد استفاده از اتومبیل در بافت شهری شهر ایرانشهر، مشکلات ترافیکی پدیدار شدند. همچنین به دلیل کاربری های مختلف تجاری، تاریخی و ... در محدوده مرکزی شهر ایرانشهر، ضعف ساختار شبکه ارتباطی و حجم عظیم تردد سطح شهر، مشکلات ترافیکی بروز یافته است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی معضلات ترافیکی شبکه معابر بافت مرکزی ایرانشهر و رتبه بندی معابر مهم بافت مرکزی، انجام شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی– تحلیلی می باشد و روش جمع آوری اطلاعات ترکیبی از روش های اسنادی و میدانی است. جامعه آماری تحقیق، شهروندان ۱۵ سال به بالای شهر ایرانشهر (۹۰۹۱۶ نفر ) می باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد ۳۸۲ نفر از آنها به عنوان جامعه نمونه انتخاب گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل سلسله مراتبی (تاپسیس) انجام گردیده است و به سطح بندی شبکه معابر بافت مرکزی شهر ایرانشهر پرداخته شده است که در نهایت مشخص شد معبر امام خمینی مطلوب ترین و معبر کلات نامطلوب-ترین وضعیت ترافیکی را در بافت مرکزی شهر ایرانشهر دارند.

کلیدواژه ها

ترافیک، معابر، بافت مرکزی، ایرانشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.