مدل سازی و نصب ستون های پروژه پارکینگ طبقاتی نیایش به روش Top&Down

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی یاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت ، گروه هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد یادگار امام خمینی (ره) ، شهرری ، ایران.

علی ناصری فر

استادیار گروه مهندسی عمران ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) ، شهرری ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

چکیده

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت، یکی از مشکلاتی که با آن مواجه شده ایم تامین فضاهای مسکونی، اداری و … می باشد. همین مساله باعث شده است که بسیاری از ایده پردازان شهری به استفاده ی همزمان ارتفاع و عمق زمین، برای ساختمان سازی توجه کنند. یکی از روش های مطمئن و سریع برای ساخت و ساز در عمق زمین ، روش بالا به پایین می باشد . از آنجایی که همواره در پروژه های با گودبرداری عمیق، احتمال خطر ریزش دیواره گود وجود دارد، بررسی و شناخت دقیق لایه های خاک، طراحی و اجرای سازه نگهبان در گودبرداری، اهمیت بسیار زیادی داشته و گاهی زمان زیادی صرف مطالعات ژئوتکنیک و طراحی سازه نگهبان می گردد. بر اساس دانش مهندسی و بررسی های انجام شده یکی از روش های برای پایدارسازی گودها روش بالا به پایین است . با توجه به اهمیت و نقش پارکینگ ها در سطح شهر در این مقاله، هدف از این پژوهش بررسی روش بالا به پایین برای اجرای پارکینگ ها در کلانشهرها (تهران ) می باشد. نحوه و روش اجرای پروژه پارکینگ طبقاتی و مجتمع تجاری نیایش پس از بررسی های متعدد و در نظر گرفتن محدودیت های اجرایی آن، روش بالا به پایین انتخاب شده است. یکی از مراحل این روش اجرایی ، حفاری شمع و جاگذاری دقیق ستون های پیش ساخته ترکیبی می باشد. به دلیل متراژ زیاد حفاری شمع ها و همچنین چند قطعه بودن ستون های پیش ساخته، نصب ستون ها از لحاظ مختصاتی در هنگام قرارگیری در داخل شمع ها به راحتی امکان پذیر نبوده و مستلزم استفاده از روش ها و یا ابزار های مختصات یابی دقیق می باشد. در این تحقیق دلایل و نحوه اجرای روش مدل سازی جاگذاری ستون ها در شمع ها شرح داده شده است .

کلیدواژه ها

مدل سازی، فیکس ستون ،شاقول نمودن ، top down

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.