ارزیابی امواج مغزی بیماران ADHD به منظور تفکیک حالت خالص و همراه با اضطراب در کودکان و بزرگسالان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و سومین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 320
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید معلمی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی پزشکی، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

مهدی آذرنوش

استادیار، گروه مهندسی پزشکی، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

مجید قشونی

مربی، گروه مهندسی پزشکی، واحد مشهد ، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

اختلال بیش فعالی یا کمبود توجه یک اختلال عصبی رفتاری است که با علائم بی توجهی، حواس پرتی، بیشفعالی و دمدمی مزاج بودن شناخته میشود. طبق بررسیهای انجام شده اختلال بیش فعالی شایع ترین اختلال سلامت روان است که با تخمین شیوع ۵ تا ۱۱ درصدی آن در کودکان، بیشترین آمار مبتلایان را دارد. در حالت کلی ADHD در بزرگسالان شیوع کمتری دارد و تقریبا ۲ تا ۵ درصد بالغین به این اختلال مبتلا هستند. این اختلال در بعضی افراد همراه با اضطراب پنهان ظاهر می شود. تشخیص این اضطراب در افراد مبتلا به این بیماری کمک میکند تا بتوانیم راه درمانی بهتری را انتخاب کرده و با او برخورد کنیم. یکی از راه های تشخیص این بیماری ثبت QEEG از این افراد و تشخیص به این وسیله میباشد. اما سوال اینجاست که آیا می توان اضطراب را در این افراد با استفاده از همان روش QEEG تشخیص داد؟ در این پژوهش با استفاده از روشهای مبتنی بر شبکه عصبی، به پردازش و استخراج ویژگی از این سیگنال پرداختهایم تا با انجام مقایسه بین دو گروه افراد مبتلا به بیماری اختلال بیش فعالی خالص و همراه با اضطراب این فرضیه را مورد سنجش قرار دهیم. در نهایت نتایج بدست آمده این موضوع را نشان میدهد که در کانال های میانی و جلویی مغز این اختلاف بین دو گروه معنادار بوده در نتیجه فرضیه مورد بحث، تایید می شود.

کلیدواژه ها

اختلال بیش فعالی -کم توجهی، ADHD ، اضطراب، شبکه عصبی، آزمون تی، QEEG

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.