اثرگذاری تمدن اسلامی بر استفاده از تکنولوژی و فناوری در عصر اطلاعات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه علمی علم و تمدن در اسلام، دوره: 3، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_SJSCI-3-10_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نجات بخش اصفهانی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت ،اقتصاد وحسابداری، دانشگاه پیام نور،تهران،ایران.

سیدعلی قریشیان

مربی گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

تمدن و تمدن سازی از قدیم دارای تاریخی با  فراز ونشیب­ های فراوان  بوده و تکنولوژی آن­ را دست خوش تغییرات شکلی و هویتی کرده است. تمدن اسلامی از برجستگی­ های مادی و معنوی ویژه­ای برخوردار است. کشور ما  نظام اسلامی را با الگوگیری از ویژگی­های  تمدن اسلامی و به برکت مجاهدات رهبری فقیدمان ایجاد کرد. اگر به تمدن اسلامی نگاهی تاریخی داشته باشیم، علیرغم کوشش حاکمان و زمامداران مصلح، دست استعمارگران با استفاده از ابزار فناوری وتکنولوژی غیرسازنده، تبلیغات مخرب و تهاجم فرهنگی با ترویج سبک زندگی تخریب گرایانه به­ دنبال استحاله این تمدن و نظام است. مسئله اصلی تحقیق این است که شجره طیبه، تمدن سازی اسلامی را حیات طیبه ­ای می­دهد که با پیوند معنوی و سالم تکنولوژی، زندگی دنیوی و اخروی مسلمانان را ارتقا داده و ازتوطئه ­ها و رذیلت­ های تمدن غرب جلوگیری می­کند واز ترویج فساد به وسیله فناوری ناسالم، که چالشی درسطح جامعه وسبک زندگی اسلامی است، ممانعت به ­عمل­می ­آورد. سوال تحقیق، میزان اثر­گذاری تمدن اسلامی در استفاده از تکنولوژی و فناوری در عصر اطلاعات است. روش تحقیق توصیفی و تحلیل محتوا براساس مطالعه میدانی است. محققین ضمن بررسی شوک آینده وتاثیرات فناوری­ های غیر سازنده، ضرورت اخلاقی­ شدن تکنولوژی و پیوند آن را با اخلاق و تمدن اسلامی بررسی کرده و با ارائه مدل محقق ساخته با مشخص ­کردن اثرات تمدن اسلامی بر فناوری با الهام­ گیری از شجره طیبه اثرات فوق را تبیین و راهبردهای آسیب­ شناسانه را از این موضوع ارائه می­نمایند.

کلیدواژه ها

تمدن اسلامی, حیات طیبه, سبک زندگی, تکنولوژی و عصر اطلاعات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.