تاثیر بازارمداری بر عملکرد کسب و کار و استفاده از بازار الکترونیکی در شرکت های صادراتی ایرانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مدیریت،مهندسی صنایع، حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: IMIEACONF01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام علی نقی

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی

چکیده

در سال های اخیر، عملکرد کسب وکار و به تبع آن عملکرد شرکت یکی از موضوعات جذاب بوده است و این تمایل در زمینه های پژوهشی با رویکرد ارزیابی عملکرد کسب و کار دیده شده است. عملکرد یکی از مهمترین سازه های مورد بحث در پژوهش های مدیریتی است و یکی از مهم ترین معیارهای سنجش موفقیت در شرکت های تجاری به حساب می آید. عملکرد یک سازه چند بعدی است که بدون در نظر گرفتن آ«، معیارهای دیگر شرکت مانند ماموریت واهداف و پاسخگویی در قبال مشتریان زیر سوال می رود. عملکرد کسب و کار یا توان رقابتی مرتبط با کلیه ارکان سیستم یک کسب و کار شامل درون داد ها، فرایندها و برون دادها می باشد. به عبارتی یک کسب و کار زمانی رقابت پذیر است که از توان رقابتی بالایی برخوردار است و دارای عملکرد کسب وکار بالا میباشد. بر این اساس در بررسی رابطه بین بازارگرایی و رقابت پذیری ضروری است تا رابطه بین بازارگرایی و عملکرد کسب وکار مورد بررسی قرار گیرد. عملکرد کسب و کار شامل عملکرد مشتری (مشتریان راضی و وفادار)، عملکرد بازار (حجم فروش و سهم بازار بالا) و عملکرد مالی سود، حاشیه سود و بازگشت سرمایه در مقایسه با رقبا است. مقاله حاضر تاثیر بازارمداری بر عملکرد کسب و کار و استفاده از بازار الکترونیکی در شرکت های صادراتی ایرانی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر برابر با مدیران و کارکنان شرکت های صادراتی در سطح شهر تهران می باشد. تجزیه و تحلیل داده های آماری با استفاده از روش معادلات ساختاری صورت پذیرفته است. با توجه به نتایج تخمین مدل بین بازارمداری و عملکرد کسب و کار، بین بازارمداری و استفاده از بازار الکترونیکی، بین نسل هوشمند و استفاده از بازار الکترونیکی،بین انتشار هوشمند و عملکرد کسب و کار، بین انتشار هوشمند و استفاده از بازار الکترونیکی، بین پاسخگویی و عملکرد کسب و کار رابطه معنادار وجود دارد اما بین نسل هوشمند و عملکرد کسب و کار و بین پاسخگویی و استفاده از بازار الکترونیکی رابطه معنادار مورد پذیرش واقع نمی شود

کلیدواژه ها

بازارمداری ، عملکرد کسب و کار ، استفاده از بازار الکترونیکی ، شرکت های صادراتی ، نسل هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.