اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در بهبود سلامت روان افراد بهبودیافته از بیماری کووید- ۱۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس روانشناسی ،علوم اجتماعی، علوم تربیتی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PSEHCONF01_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن شوری علیا

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه ملایر، همدان،ایران

چکیده

پژوهش حاضر باهدف اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود سلامت روان افراد بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹ انجام گرفت. روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی بود و برای جمع آوری داده ها از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را بزرگ سالان (افراد باسواد بالای ۱۸ سال) بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹ در شهر تهران تشکیل دادند که باوجود برطرف شدن بیماری همچنان با علائم روان شناختی ناشی از بیماری دست به گریبان بودند و از سلامت روان مناسبی برخوردار نبودند. بر این اساس ۴۰ نفر از افراد بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹ با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه ۲۰ نفری آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش، تحت مداخله درمانی (درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد) به صورت یک بار در هفته و به مدت ۶۰ دقیقه و طی ۹ جلسه قرار گرفتند اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. یافته های پژوهش نشان داد که رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود سلامت روان افراد مبتلابه کووید-۱۹ تاثیرگذار نیست، گرچه می توان احتمال داد که دلیل ناهمخوانی و نتایج متفاوت این پژوهش با پژوهش های گذشته به نمونه و نحوه اجرای مداخله مربوط باشد ولی شاید بتوان این گونه نتیجه گیری کرد که باگذشت زمان علائم بیماری در افراد بهبودیافته از بیماری کووید-۱۹ کاهش می یابد و با کاهش علائم، وضعیت جسمی و به تبع آن احتمالا سلامت روانی آن ها بهبود می یابد و مداخله تاثیر بیشتری از شرایط کنترل ندارد و عامل مهم در بهبود سلامت روان این افراد، گذر زمان است.

کلیدواژه ها

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، سلامت روان، کووید-۱۹

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.