مدیریت بهینه مکانی با استفاده از روش AHP-TOPSIS جهت انتخاب پهنه های مستعد احداث بیمارستان جدید ( مطالعه ی موردی: شهر بندرعباس )

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس عمران، شهرسازی، معماری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEUAECONF01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد سدیدی

استادیار گروه آموزشی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه خوارزمی تهران

طاهره بختیاری بابادگانی

دانشجو کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه خوارزمی تهران

بتول اکبری

دانشجو کارشناسی ارشد محیط زیست شهر دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

تامین سلامت مردم در هر جامعه از حقوق اساسی انسان می باشد که با افزایش جمعیت شهری و توسعه بدون برنامه و خارج از کنترل شهر ها شامل کم توجهی شده است.دولت ها درراستای تامین سلامت افراد جامعه موظف به خدمات رسانی و ارائه ی مطلوب امکانات بهداشتی و درمانی هستند. بیمارستان ها به عنوان مهم ترین مراکز درمانی منابع زیادی را استفاده کرده ومسئولیت تامین، حفظ و ارتقای سلامت افراد جامعه را بر عهده دارند.در همین راستا مکان یابی مناسب و کارآمد بیمارستان به عنوان مرکز خدماتی درمانی به این دلیل اهمیت دارد که دسترسی مناسب و مطلوب به آن به معنای تامین نیاز حیاتی و ارتقا سطح سلامت به بهترین وجه ممکن و در نهایت افزایش رفاه عمومی شهروندان می باشد. هدف این پژوهش، مدیریت بهینه فضاهای شهری با استفاده از فنون تاپسیس و AHP جهت احداث بیمارستان های جدید در شهر بندر عباس می باشد.در این مطالعه شش عامل نزدیکی به مراکز نظامی، نزدیکی به راه های ارتباطی، نزدیکی به مناطق مسکونی، دوری از کارگاه های صنعتی، دوری از مراکز درمانی و نزدیکی به فضای سبز شهری به عنوان معیار شناسایی شدند.سپس لایه های لازم برای مکان یابی آماده گردید و وزن دهی به لایه ها بر اساس استانداردهای مکان یابی بیمارستان انجام شد در نهایت از تلفیق روش AHP وTOPSIS برای تحلیل نهایی استفاده شد.در نتیجه در این مطالعه بهترین مکان ها نزدیک به عدد ۰.۹۲ و هر چه به عدد ۰.۷۱ نزدیک شود نامناسب تر می باشد.

کلیدواژه ها

مکان یابی،بیمارستان ،تاپسیس و تحلیل سلسله مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.