تاثیر جریانات سلفی گری ، افراطی گری و خشونت طلبی در منطقه( داعش ، جبهه النصره و..) و نقش امریکا در این جریانات
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس حقوق، حقوق بین الملل،علوم سیاسی و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: LIPSHCONF01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 229
نویسندگان
دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ملارد
چکیده
بررسی نقش گروه های تکفیری در بحران خاورمیانه در زمره موضوعات مهم و تعیین کننده امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران می باشد . گروه های تکفیری دارای تبارشناسی دیرین بوده و تضادهای بنیادین با گروه های تساهل گرا در اسلام دارند . چنین مجموعه ای در سال های بعد از انقلاب اسلامی توسط عربستان حمایت شده تا به عنوان نیروی ایدئولوژیک در برابر جمهوری اسلامی ایران ایفای نقش نمایند . چنین گروه هایی توانستند موقعیت خود را در ساختار سیاسی کشورهای منطقه ای ارتقاء داده و تبدیل به نیروی چالشگر در خاورمیانه شود . به طور کلی گروه های تکفیری دارای اندیشه های سلفی بوده و زمینه های بحران سازی در محیط منطقه خاورمیانه را به وجود آورده اند. چنین گروه هایی بدون حمایت بازیگران منطقه ای از قابلیت لازم برای نقش آفرینی برخوردار می باشند. به همین دلیل است که گروه های تکفیری توانستند موقعیت خود را به گونه ای تدریجی ارتقاء داده و به این ترتیب زمینه های لازم برای گسترش بحران را به وجود آورند. در این مقاله از روش تحلیلی استفاده شده است . روش گردآوری اطلاعات ماهیت اسنادی و اینترنتی دارد. از ابزارهای پژوهش کمی همانند پرسشنامه و مصاحبه استفاده نشده است.سوال اصلی مقاله بر این موضوع تاکید دارد که ((گروه های تکفیری دارای چه رویکرد ایدئولوژیک بوده و چه نقشی را در سیاست و امنیت خاورمیانه ایفا کرده اند؟)) در این مقاله ، داعش و جبهه النصره به عنوان نمادهای کنش گروه های تکفیری در فرآیند بحران خاورمیانه مورد مطالعه قرار گرفته است.کلیدواژه ها
ایران ، خاورمیانه ، تکفیری ، گسترش بحران ، تحورت سوریهمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.