کاربست نظریه سیستم ها و آینده نگاری فناوری های کلیدی در معماری آینده با ابزار سنجش مطلوبیت و امکان پذیری ( نمونه موردی: استان گیلان)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه چشم انداز شهرهای آینده، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JVFC-2-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر زالی

Assistant .professor. University of Guilan

فاطمه حقیقت

M.A . university of guilan

احمد پناهی

lecture. university of guilan

چکیده

به­ کارگیری آینده­ پژوهی در برنامه ­ریزی شهری و منطقه­ ای که موضوع آن شناخت، تحلیل و برنامه ­ریزی برای شهرها و مناطق به عنوان پیچیده­ ترین ساخته­ های بشری است، امری ضروری است. هدف پژوهش حاضر با رویکردی آینده­ نگارانه و با کاربرد نظریه­ سیستم­ ها، ارزیابی و تحلیل متغیرهای توسعه استان گیلان به منظور شناسایی عوامل کلیدی توسعه منطقه­ ای در افق ۱۴۱۰می­ باشد. این پژوهش، ضمن شناسایی عوامل کلیدی توسعه استان، به تطبیق آن با نظریه پایه توسعه استان می ­پردازد و قابلیت ­های توسعه استان (مستخرج از نظریه پایه توسعه استان) را با روش فناوری­ های کلیدی اولویت بندی می­ نماید. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر ماهیت داده ­ها، کیفی و از نظر روش گردآوری داده ­ها، اسنادی_ پیمایشی است. روش انجام پژوهش شامل روش­ های دلفی، ماتریس تاثیرات متقاطع و نرم­ افزار Mic Mac، فناوری­های کلیدی و ماتریس مطلوبیت_ امکان­پذیری می­ باشد. نتایج این پژوهش نشان داد که متغیرهای کلیدی توسعه استان شامل جمعیت و مهاجرت، شیوه­ مدیریت­ کلان­ کشور، تکنولوژی­ تولید، سرمایه­ گذاری­ دولتی، منابع ­آب، محیط ­زیست، صادرات­ محصول، توسعه دانش­ بنیان، مخاطرات­ طبیعی، سرمایه­ گذاری خارجی، بهره ­وری تولید، توسعه گردشگری و اولویت­ بندی قابلیت­ های توسعه استان به ترتیب، گردشگری، زراعت، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و فعالیت­ های بازرگانی می­ باشد. 

کلیدواژه ها

Guilan Province, Key Factors, Key Technologies, systematic approach., استان گیلان, رویکرد سیستمی, عوامل کلیدی, فناوری های کلیدی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.