ارزیابی میزان هوشمندی استراتژیک سازمانی در وزارت ورزش و جوانان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، دوره: 20، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_MSY-20-51_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران تیشه گران

دانشجویدکتریمدیریتورزشی،گروهتربیتبدنیوعلومورزشی،واحدسنندج،دانشگاهآزاداسلامی،سنندج،ایران

مظفر یکتایار

دانشیار،گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی ،واحدسنندج،دانشگاه آزاداسلامی،سنندج،ایران (نویسنده مسئول) E-mail: Myektayar@gmail.com

مژگان خدامرادپور

استادیار،گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی،واحدسنندج،دانشگاه آزاداسلامی،سنندج،ایران

سیدصلاح الدین نقشبندی

استادیار،گروهتربیتبدنیوعلومورزشی،واحدعلوموتحقیقات،دانشگاهآزاداسلامی،تهران،ایران

چکیده

هدف از این پژوهش، ارزیابی میزان هوشمندی استراتژیک سازمانی در وزارت ورزش و جوانان بود. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و براساس نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کارکنان ستادی وزارت ورزش و جوانان (حدود ۸۰۰ نفر) بود که با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه آن برابر با ۲۶۰ نفر برآورد شد. در این پژوهش، برای گردآوری داده­ها از روش نمونه­گیری غیراحتمالی در دسترس یا اقتضایی و با توجه به رویکرد و نوع متغیرهای پژوهش، از پرسشنامه حسینی و همکاران (۱۳۹۱) استفاده شد که توسط نگارندگان بر مبنای پژوهش­های پیشین در مورد مفهوم هوشمندی استراتژیک، طراحی گردیده است. مقدار پایایی کل پرسشنامه این پژوهش برابر ۸۴۷/۰به دست آمد و روایی محتوا و روایی سازه آن تایید شد. یافته­های این تحقیق نشان داد سطح هوشمندی استراتژیک در وزارت ورزش و جوانان در حد بالاتر از میانگین قرار داشت. همچنین مشخص گردید که میزان هوشمندی برون­سازمانی و درون­سازمانی و مولفه­های آن­ها در وزارت ورزش و جوانان در حد بالاتر از میانگین قرار دارد. براین اساس، به وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد می­شود این برنامه یعنی هوشمندی استراتژیک را در سایر سازمان­های وابسته به خود پیاده سازی کند و نقاط قوت و ضعف و منشا آن را در زمینه هوشمندی استراتژیک شناسایی و تقویت نماید تا از این طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات پیرامون خود را بهبود بخشد و کارایی و اثربخشی خود را افزایش دهد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: هوشمندی, هوشمندی استراتژیک, وزارت ورزش و جوانان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.