طراحی مدل پیش بینی موفقیت کشورها در جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ روسیه با استفاده از روش هوشمند شبکه پرسپترون چندلایه (MLP)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان، دوره: 20، شماره: 54
  • کد COI اختصاصی: JR_MSY-20-54_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه میرزایی

دکتری مدیریت ورزشی، پردیس فارابی، دانشگاه تهران، قم، ایران (نویسنده مسئول) E-mail: F.m.۱۳۵۵۸@gmail.com

مجید جلالی فراهانی

دانشیار، دانشگاه تهران، تهران، ایران

امین قاضی زاهدی

دکترای هوش مصنوعی، دانشگاه شاهرود، شاهرود، ایران

قدرت اله باقری

دانشیار، پردیس فارابی، دانشگاه تهران، قم، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، ارائه مدل پیش­بینی موفقیت کشورهای شرکت کننده در جام­جهانی فوتبال ۲۰۱۸ روسیه بود. این پژوهش، در دو مرحله کیفی (تعیین شاخص­ها) و کمی (جمع آوری داده­های مربوط به کشورهای منتخب) انجام شد. مصاحبه­های کیفی نیمه­ساختارمند و عمیق با ۲۴ نفر از نخبگان آگاه از موضوع پژوهش به صورت غیرتصادفی هدفمند صورت گرفت. پس از شناسایی شاخص­ها، اطلاعات شاخص­های انتخاب شده (شاخص­های ۲۶ گانه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، فناوری و ورزشی (PEST+S) برای ۳۸ کشور که به صورت غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند، در بازه زمانی بازی­های جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین تا ۲۰۱۴ برزیل جمع­آوری گردید. در مرحله بعد، برای آزمون مدل مفهومی، شاخص­های ۲۶ گانه پیش­بینی شده با مقادیر واقعی در سال­های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ مقایسه گردید. نتایج نشان داد روش MLP از خطای پایینی در پیش­بینی شاخص­های ۲۶ گانه برخوردار است. در مرحله نهایی، شاخص­های ۲۶ گانه در سال ۲۰۱۸ تخمین زده شد و جایگاه کشورهای منتخب در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه پیش­بینی شد. با استناد به نتایج روش MLP، تیم­های ایران، ژاپن و کره­جنوبی با کسب جایگاه ۱ از قاره آسیا به بازی­های جام­جهانی راه خواهند یافت. همچنین تیم­های بلژیک و پرتغال طبق جایگاه پیش­بینی شده۴  تا مرحله نیمه­نهایی صعود خواهند کرد. 

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: بازی های جام جهانی فوتبال, پیش بینی و شبکه های پرسپترون چندلایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.