طراحی مدل مدیریت جانشین پروری در وزارت ورزش و جوانان : نظریه داده بنیاد
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 250
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSY-20-54_007
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1400
چکیده مقاله:
جانشینپروری برنامهای مدون برای شناسایی، انتصاب و جایگزینکردن افراد شایسته در پستهای کلیدی برای پیشبرد اهداف سازمان به شمار میآید. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل مدیریت جانشینپروری در وزرات ورزشوجوانان است که با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافیبنیادی انجام گرفت. دادههای تحقیق از طریق نمونهگیری هدفمند با تکنیک گلولهبرفی و بر اساس مصاحبه نیمهساختاریافته با ۱۹ نفر از خبرگان دانشگاهی و افراد دارای تجربیات مدیریتی در وزارتورزش وجوانان جمعآوری شد. سپس دادهها بر اساس نظریه داده- بنیاد و با رویکرد کلاسیک گلیزر (۱۹۹۲) طی دو مرحله کدگذاری واقعی و کدگذاری نظری تجزیه وتحلیل شدند و مدل زمینهای طراحی گردید. پس از تحلیل مصاحبهها نتایج تحقیق نشان داد برای پیادهسازی جانشینپروری، در ابتدا جهت بسترسازی اولیه یکسری الزامات شامل فرهنگسازی، حمایت و تعهد مدیران ارشد، شفافسازی در امور مدیریت منایع انسانی، الزامات قانونی، پشتیبانیهای اقتصادی، استقرار نظام شایستهسالاری مورد نیاز میباشد. همچنین اقدامات اجرایی لازم به ترتیب در شش گام شامل شناسایی پیشبرندهها، تعیین کمیته جانشینپروری، شناسایی پستهای کلیدی، تعیین شاخصهای ورود افراد به طرح جانشینی، ارزیابی و انتخاب کاندیداها و توانمندسازی کاندیدااها دستهبندی شدند. درنهایت، مشخص شد که میتوان با استقرار نظامجانشینپروری، کارکنان مستعد و دارای توان و شایستگیهای آشکار و نهفته را شناسایی و معرفی کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم کریمی
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران (نویسنده مسئول) E-mail: Karimi_۷۸۹۶@yahoo.com
صدیقه حیدری نژاد
استاد، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
یدالله مهرعلی زاده
استاد، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :